Monday , December 5 2022

VIP-uri yoghine: Oreste, Costi Ionita, Maia Morgenstern, Iulia Vantur

Imagini surprinzatoare, luni dupa-amiaza, pe plaja din Vama Veche. Abia sosit la plaja, Oreste a inchis ochii si a inceput meditatia, sub privirile intrebatoare ale celor din jur. Fotografiile dinCANCAN au starnit reactii diverse in randul vedetelor. Maia Morgenstern, Amalia Nastase, Iulia Vantur, Marius Moga si Costi Ionita au recunoscut ca practica yoga.
Desi ar fi normal ca la varsta sa sa se joace cu papusile, Alessia, fiica Amaliei si a lui Ilie Nastase, prefera sa ia pozitia unui yoghin si sa stea nemiscata zeci de minute, lucru rar intalnit la o fetita de gimnaziu. Micuta si-a surprins mama cand a venit de la scoala si a anuntat-o ca s-a inscris la cursuri de yoga, la scoala pe care o urmeaza. “Am inteles-o si nu am avut nimic de obiectat. Chiar si eu am practicat cand am fost plecata in India. Si, sincer, daca as gasi aici un mentor, as incerca din nou. Cine nu are nevoie de echilibru intr-o viata atat de agitata?”, a declarat Amalia.
Crescuta intr-o familie in care se practica yoga, Maia Morgenstern este, de departe, vedeta cu anii cei mai multi de experienta in spate. “Tatal meu facea yoga, singur, pe plaja la Mangalia, in anii a60-’70. La vremea respectiva erai supus oprobiului public, oamenii aruncau cu pietre in tine, era ceva de neimaginat, iar acum s-a transformat intr-o activitate atat de populara si moderna. Eu am inceput sa fac yoga la cinci ani, desi in mintea mea de copil nu intelegeam ce inseamna. Practic de sapte ori pe saptamana, iar cand nu prea am timp, de cel putin cinci ori. Si copiii mei fac yoga, la ei am pretentia sa faca si mai des, ca sunt tineri, au mai multa energie”, a povestit actrita.
De cand se plimba prin intreaga lume si are prieteni fel de fel, din toate religiile si credintele lumii, Costi Ionita a inceput sa se simta atras de yoga, respectiv de stravechea scoala filozofica indiana. Usor, usor, abia dupa ce a participat la cursurile de initiere, a studiat si a mers in tabere organizate in tara si strainatate, Costi a ajuns yoghin. Prima etapa a fost depasita, iar acum, cu ajutorul gurului sau, artistul si-a schimbat stilul de viata, vorbeste frecvent despre spiritualitate si importanta echilibrului interior si a renuntat sa consume carne. Explicatia sa este una extrem de logica, Costi sustinand ca in acest fel scapa de energia negativa si de tot raul si teama care se transmit in carnea animalului in momentul sacrificarii.
Iulia Vantur a studiat foarte mult despre yoga, iar experienta pe care a avut-o in India, dupa ce a citit romanul “Mananca, roaga-te, iubeste”, a fost una care i-a schimbat viata. Dupa ce si-a dat seama ca o ajuta foarte mult atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual, blonda a inceput sa practice yoga, reusind sa-l convinga si pe fostul ei iubit, Marius Moga, de avantajele acestei practici.

Vezi si

Încoronarea lui Charles. Coroana Sf. Edward a părăsit Turnul Londrei pentru a fi modificată (Foto)

Coroana Sf. Edward, piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, a părăsit Turnul Londrei, unde este …