Saturday , May 18 2024

VIDEO: Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului – "Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici"

taxi

Formatia Taxi a lansat, joi, piesa “Despre smerenie” – un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului -, alaturi de 33 de personalitati din lumea muzicii, a teatrului si literaturii, intre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc si Mircea Cartarescu.
“Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrala de dimineata sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca era acolo, dar pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si in spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare”, incepe melodia semnata “Taxi si prietenii”, transmite News.ro.
“M-am dus in oras sa-l caut. Am ajuns in Centrul Vechi. M-am gandit ca acolo e putin probabil sa-l gasesc (…) Si pana la urma l-am gasit intr-o biserica din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri patrati in total si cred ca stiu de ce l-am gasit aici: Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici”, continua Taxi.
“Dumnezeu prefera lemnul. Lemnul si spatiile mici”, este refrenul cantat apoi de invitatii formatiei: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea si Victor Rebengiuc.

Videoclipul alb-negru este semnat Tudor Olaru.
Pana la momentul publicarii acestei stiri, melodia a generat peste 55.000 de vizualizari pe YouTube.

Vezi si

Sharon Stone și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se …

5 comments

 1. Cu atentie am ascultat si eu si n-am auzit nimic din fatarrnicia de care vorbesti. La tine poate…Sunt oameni care asa au inteles sa-si manifeste ( foarte frumos si civilizat de altfel) nemultumirea pentru construirea a inca unei biserici , si nu una oarecare, una de talia casei poporului, ca de grandomania si fatarnicia sunt la cote inalte la noi si merg mana in mana. De.. Sunt unii care cred ca credinta ar fii direct proportionala cu marimea sau numarul bisericilor… Eu una subscriu cu drag si multa credinta in Dumnezeu la acest manifest. Doamne ajuta!

 2. am ascultat cu atentie melodia si ma incearca o senzatie de voma. unde-i smerenia? zadarnica fatarnicie tovarasi! nu mai pacaliti pe nimeni. imi doresc sa vad dusa la bun sfarsit aceasta superba lucrare. si imi doresc sa o vad plina de crestin ortodocsi si sa ma aflu si eu printre ei.
  despre lemne si spatii mici sau mari…un lucru e sigur. vom muri si vom vedea. EXACT in a 40-a zi de la plecarea din aceasta lume.
  ce bine pavat si coafat a-nceput sa fie drumul spre iad. si cu ce intentii bune!
  halal smerenie de dambovita! oare sfantul ioan scararul ce le-ar spune acestor tacsi?

 3. Numai crestini adevarati nu se pot numi, cei care apar in videoclipul de mai sus.

 4. veniamin pribeagul

  Doar o întrebare: de când haimanalele fac programul Bisericii ?
  Observaţi că sunt nişte fomişti miluiţi de către vrăjmaşii românismului cu câţiva bănuţi spre a rage câteva minute! Nu trebuie să ne mire nimic! Românii nu mai au demnitate, au devenit sluji pentru un blid de linte! Şi-au vîndut Patria cu metru, şi-au distrus moştenirea părinţilor şi acum urlă, ulrlă la comandă! Nu degeaba în Bucureşti se menţine un miros stăruitor de WC! Văd şi o bucovineancă: dacă a lăsat să-i moară mama, cum a murit şi se judecă cu soră-sa pentru moştenire, ce să mai zici? Tată-su era chirug: l-a operat pe un vecin cu un cuţit de bucutărie!

 5. Da … nu va impacientati! Daca nu veti dori sa fiti incinerati, veti avea parte, la final de vietuire, de lemn si de spatii mici (maxim 2 / 1 m). Pana atunci, bucurati-va de grandoarea creatiei! Cat priveste ceea ce-i place lui Dumnezeu, conform Bibliei, El isi doreste un “spatiu” in inima noastra.