Sunday , May 16 2021

VIDEO. Un urs aleargă minute în șir după un bărbat pe o pârtie din Predeal

Un urs a fost filmat marți pe Pârtia Cocoşul, din Predeal, iar imaginile au ajuns în mediul online. Nimeni nu a sesizat însă la 112 prezenţa lui pe pârtie.

Bărbatul care a surprins imaginile este instructor de schi și a atras animalul sălbatic departe de ceilalți schiori.

El i-a avertizat pe ceilalți schiori să stea pe loc, pentru ca ursul să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup. În acel moment se aflau acolo mai mulți turiști pe schiuri.

La un moment dat, animalul chiar a dat semne că are chef de joacă, însă monitorul de schi și-a dat seama cât de periculoasă poate deveni situația și a început să-l atragă departe de restul oamenilor. Animalul începe să-l fugărească pe instructorul de schi, care se menține la o distanță destul de mare pentru a nu-și pune viața în pericol.

În tot acest timp, el îi avertizează pe schiorii de la baza pârtiei să fugă din calea ursului. Situația s-a încheiat cu bine după aproape zece minute, când ursul a intrat în pădure.

„Filmarea e de pe Pârtia Cocoşul, pentru care nu am avut nicio solicitare (nici apel 112 şi nici sesizarea patrulei din Predeal). Dacă aflăm despre o astfel de situaţie, categoric ne sesizăm. Din punctul meu de vedere, e foarte curios că nimeni din cei de acolo nu a apelat 112!”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.

Vezi si

Prințul Harry, noi critici la adresa familiei regale și a tatălui său: „Este multă durere și suferință genetică”

Prințul Harry a criticat din nou familia regală britanică și a sugerat că felul în …