Tuesday , October 4 2022

VIDEO. Un urs aleargă minute în șir după un bărbat pe o pârtie din Predeal

Un urs a fost filmat marți pe Pârtia Cocoşul, din Predeal, iar imaginile au ajuns în mediul online. Nimeni nu a sesizat însă la 112 prezenţa lui pe pârtie.

Bărbatul care a surprins imaginile este instructor de schi și a atras animalul sălbatic departe de ceilalți schiori.

El i-a avertizat pe ceilalți schiori să stea pe loc, pentru ca ursul să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup. În acel moment se aflau acolo mai mulți turiști pe schiuri.

La un moment dat, animalul chiar a dat semne că are chef de joacă, însă monitorul de schi și-a dat seama cât de periculoasă poate deveni situația și a început să-l atragă departe de restul oamenilor. Animalul începe să-l fugărească pe instructorul de schi, care se menține la o distanță destul de mare pentru a nu-și pune viața în pericol.

În tot acest timp, el îi avertizează pe schiorii de la baza pârtiei să fugă din calea ursului. Situația s-a încheiat cu bine după aproape zece minute, când ursul a intrat în pădure.

„Filmarea e de pe Pârtia Cocoşul, pentru care nu am avut nicio solicitare (nici apel 112 şi nici sesizarea patrulei din Predeal). Dacă aflăm despre o astfel de situaţie, categoric ne sesizăm. Din punctul meu de vedere, e foarte curios că nimeni din cei de acolo nu a apelat 112!”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.

Vezi si

Depeche Mode va concerta la București în iulie 2023. Primul album după moartea lui Andy Fletcher

Depeche Mode revine la București în 2023. Trupa va susține un concert care face parte …