Tuesday , December 5 2023

VIDEO. Piesa Ucrainei, considerată mare favorită la câștigarea Eurovision

Casele de pariuri internaţionale au anunţat că Ucraina este marea favorită la câştigarea ediţiei din acest an a concursului muzical Eurovision, care se va desfăşura la Torino.

Conform Agerpres, casele de pariuri consideră că trupa ucraineană Kalush Orchestra, care va concura cu piesa „Stefania”, va câştiga concursul Eurovision, întrucât foarte mulţi telespectatori din Europa îşi vor folosi voturile ca un fel de declaraţie de solidaritate cu Ucraina în urma invaziei ruse.

Casa germană Unibet, de exemplu, a oferit luni grupului ucrainean o cotă de 2/1.

La jumătatea lunii februarie, Ucraina, care va trebui însă să se califice pentru finala Eurovision din 14 mai după ce va concura în una dintre cele două semifinale ale competiţiei muzicale, programate pe 10 şi 12 mai, se afla abia la mijlocul clasamentelor favoriţilor întocmite de casele de pariuri.

Luni, casa Unibet a plasat pe locul al doilea duoul Mahmood & Blanco, cu o cotă cuprinsă între 4/1 şi 5/1, care va reprezenta Italia la Torino cu piesa „Brividi”.

Acest duo a câştigat ediţia din acest an a celebrului festival muzical Sanremo, organizată în februarie, şi are şanse mari să repete succesul obţinut anul trecut la Eurovision de trupa rock italiană Maneskin, potrivit caselor de pariuri.

Cântăreaţa suedeză Cornelia Jakobs, care va concura cu cântecul „Hold Me Closer”, se află pe locul al treilea, cu o cotă de 8/1.

România, reprezentată de WRS cu piesa „Llamame”, ocupă locul al 35-lea, iar Republica Moldova, care va fi reprezentată de Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov, cu cântecul „Trenuleţul”, ocupă poziţia a 32-a.

Ediţia din acest an a concursului Eurovision a fost deja puternic influenţată de războiul din Ucraina. De exemplu, trupa ucraineană Kalush Orchestra a fost selectată după ce câştigătoarea iniţială a selecţiei naţionale din Ucraina, Alina Pash, a vizitat Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, iar drept consecință a fost descalificată.

Rusia a fost eliminată de EBU din competiție, după invazia din Ucraina.

Vezi si

VIDEO. Julia Roberts, huiduită la televiziune în Marea Britanie, când s-a declarat fan Manchester United

Julia Roberts (56 de ani) a fost invitată la un talk-show din Marea Britanie și …