Sunday , March 3 2024

VIDEO. Marți seară, prima semifinală a Eurovision. Ucraina, mare favorită la câștigarea trofeului

Ucraina, cu piesa ”Stefania” interpretată de trupa de băieţi Kalush Orchestra, o combinaţie de hip-hop, muzică folclorică şi acorduri moderne, este marea favorită la câştigarea concursului Eurovision care anul acesta se desfăşoară în Italia, la Torino.

Concursul de muzică Eurovision începe marți, 10 mai, marcat de tensiunile geopolitice care zguduie continentul, cu Rusia exclusă din competiţie şi cu Ucraina ca marea favorită.

“Voi găsi mereu drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile au fost distruse”, spune un refren al cântecului.

Potrivit site-ului eurovisionworld.com, Ucraina este marea favorită a principalelor case de pariuri, întrucât foarte mulţi telespectatori din Europa îşi vor folosi voturile ca un fel de declaraţie de solidaritate în urma invaziei ruse.

Este urmată de Italia, cu duo-ul Mahmood şi Blanco, şi Suedia cu cântăreaţa Cornelia Jakobs. În top-ul 10 al preferinţelor figurează şi Marea Britanie, Polonia, Grecia, Norvegia, Ţările de Jos şi Australia.

Organizatorii concursului au exclus Rusia a doua zi după lansarea invaziei în ţara vecină la sfârşitul lunii februarie.

Prima semifinală a Eurovision Song Contest 2022, care are loc la Torino, va fi difuzată marţi de TVR 1 şi TVR Internaţional, începând cu ora 22.00. Artişti din 17 ţări vor urca pe scena de la Arena Pala Olimpico. Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos (în prima parte a concursului), Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia (în partea a doua) sunt ţările care intră astă seară în concurs.

În afară de locuitorii acestor ţări, în această semifinală votează şi fanii Eurovision din Franţa şi Italia. Doar zece dintre concurenţi vor merge mai departe, în Finală. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Cu o zi înainte, artiştii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate, ale căror punctaje vor fi date publicităţii doar după Marea Finală.

În aşteptarea celei de-a doua semifinale de la Torino, artistul wrs a susţinut un recital pentru invitaţii prezenţi la eveniment şi s-a relaxat, alături de reprezentanţi ai delegaţiilor Muntenegrului, Maltei, Greciei şi San Marino la ESC 2022.

Publicul din România poate urmări imagini inedite de la eveniment în programele de ştiri ale TVR şi pe pagina oficială https://www.facebook.com/eurovision.romania/, unde sunt difuzate, zilnic, în exclusivitate, materiale şi transmisiuni live de la Arena Pala Olimpico.

Semifinala va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Bogdan Stănescu.

Reprezentantul României la Eurovision 2022, WRS, va intra în concurs pe 12 mai, în a doua semifinală, iar finala va avea loc sâmbătă, 14 mai. El va interpreta melodia „Llamame”.

Vezi si

Leonardo DiCaprio și preferințele lui neobișnuite din dormitor. Model de 22 de ani: „Prea ciudat și bătrân”

Hieke Konings, un model în vârstă de 22 de ani, a făcut declarații șocante despre …