Friday , April 19 2024

VIDEO: Ce este Pokemon Go si de ce are asa de mare succes

pokemon go

Jocul Pokemon Go s-a lansat pe 6 iulie pe iOs si Android, iar numarul de descarcari in SUA, Australia si Noua Zeelanda a depasit toate asteptarile. Oamenii se plimba “de nebuni” prin orase cautand micii monstruletii virtuali si avand parte si de aventuri neplacute uneori, de la jafuri, pana la gasirea unui cadavru. Modul in care jocul combina realitatea cu fictiunea i-a incantat pe multi si Nintendo pare sa fi dat lovitura dupa cativa ani de criza. Insa succesul este insotit de mari controverse.
Inca de la primul joc electronic, pe GameBoy in 1996, :pokemonii” au avut un succes urias. Acum, Pokemon Go a devenit viral si captiveaza milioane de oameni care, cu smartphone-ul in mana si cu aplicatia deschisa, se plimba prin orase pentru a gasi monstruletii si a-i pune apoi la lupta in “arene” virtuale.

Jocul are succes urias fiindca a fost bine gandit sa raspunda la preferintele celor care stau toata ziua cu “nasul” in smartphone”. Hartile virtuale sunt combinate cu lumea reala si oamenii pot vedea micii monstruleti suprapusi peste lumea reala. Cand te apropii de un pokemon camera telefonuluis e deschide si vezi micul monstru pe ecranul telefonului suprapus peste lucrurile din lumea reala. Evident ca ii poti face si poze pe care apoi le poti distribui. Jocul a creat dependenta si foarte multi au “butonat” ore in sir nauci pe strazile oraselor.
Nu este de mirare ca unii riscau sa fie loviti de masini, altii s-au impiedicat si s-au ranit, iar in SUA au existat si cazuri extreme. O fata din Wyoming a gasit un cadavru in timp ce era la vanatoare de pokemoni, iar un grup de infractori au fost atrasi intr-o zona izolata in Missouri pentru a fi apoi jefuiti. Lumea reala s-a dovedit mult mai cruda decat cea a monstruletilor.
Jocul creeaza dependenta fiindca este amuzant, are comenzi simple si combina superb realitatea cu fictiunea, multi reusind sa capteze imagini inedite cu diversi pokemoni suprapusi peste peisajele din jur.
Jocul a fost lansat doar in SUA, Australia si Noua Zeelanda si va fi curand disponibil si in Japonia. Nu sunt informatii legate de lansarea in Europa, dar multi au intrat pe site-uri precum APK Mirror pentru a descarca apk-ul pentru Android.
Aplicatia a fost cea mai descarcata pe iOs si fanii o utilizeaza in medie peste 40 de minute./zi. Datele SimilarWeb arata ca jocul ar fi fost deja instalat pe mai mult de 5% dintre telefoanele cu Android din SUA si in cateva zile aplicatia ar putea sa ajunga sa aiba mai multi utilizatori decat Twitter.
Exista insa si diverse achizitii in interiorul aplicatiei (asa-numitele in-app purchases), cea mai costisitoare fiind achizitia a 14.500 de monede (Pokecoins) care costa 99,99 dolari).
Pokemonii pot fi gasiti in locuri cat se poate de inedite, inclusiv comisariate de politie sau biserici, astfel ca jucatorii intra si acolo, deranjand diverse activitati. Nu este de mirare ca in multe orase au aparut noi recomandari ale politiei ca oamenii sa fie atenti pe unde merg si sa nu se uite mereu in ecranul telefonului. Oricum numarul celor care sunt atenti doar la telefon cand merg pe strada era mare, acum este si mai ridicat.
Jocul a fost dezvoltat de Nintendo si Niantic, iar Nintendo s-ar putea sa fi gasit in acest joc solutia de a se redresa. Actiunile companiei au crescut puternic, Nintendo castigand in cateva zile sapte miliarde dolari capitalizare de piata.
Aplicatia este insa controversata fiindca cere extrem de multe permisiuni pentru acces la datele persoanale ale user-ului, mai ales legat de contul de Google. Niantic este somata sa explice ce va face cu atat de multe date.
HotNews

Vezi si

VIDEO cu Katy Perry, în momentul în care îi cade bluza în direct la TV. S-a ascuns sub pupitru

Cântăreața americană Katy Perry a vrut să impresioneze cu o ținută vestimentară aparte în juriul …