Vedete onorate de Anul Nou cu distincţii din partea Reginei Marii Britanii

reportersite
28 decembrie 2019, 13:02

Olivia Newton-John a primit titlul de Dame pentru implicarea sa în acţiuni caritabile, în lupta contra cancerului şi pentru meritele artistice.

„Mă simt onorată dincolo de puterea oricăror cuvinte să fiu inclusă în grupul select de femei care au primit distincţii înaintea mea”, a declarat artista de 71 de ani, care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreagă lume – şi care a fost diagnosticată în 1992 cu cancer mamar, un diagnostic urmat de mastectomie parţială şi chimioterapie. Ulterior, Olivia a continuat neostenit lupta cu cancerul, pentru că boală a recidivat în 2013 şi în 2017.

Pe lista Reginei Marii Britanii s-a aflat şi Sam Mendes, regizorul de 54 de ani care a realizat două dintre filmele James Bond cu Daniel Craig în rol principal şi care a luat premiul Oscar pentru pelicula American Beauty. Mendes a fost făcut cavaler de către Regina Elisabeta a ÎI-a. „Sunt extrem de mândru. Pentru această distincţie, am stat pe umerii multor colaboratori talentaţi cărora le datorez o enormă recunoştinţă”, a spus acesta.

Toboşarul formaţiei Queen, Roger Taylor, în vârstă de 70 de ani, a primit titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, în vreme ce Billy Ocean a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

okmagazine.ro