Wednesday , February 8 2023

Ungaria s-a retras de la Eurovision 2020. Motivul: concursul ar fi ”prea gay”

Ungaria s-a retras din concursul Eurovision din 2020, fără să ofere, deocamdată, o explicație oficială.

Însă, potrivit informațiilor obținute de cotidianul britanic The Telegraph, această decizie ar fi fost luată din cauza mesajelor pozitive ale Eurovisionului la adresa comunității gay – fapt care nu este agreat de Ungaria.

De altfel, potrivit surselor citate, un comentator maghiar pro Guvern ar fi spus despre Eurovision că este ”o flotilă homosexuală”.

În anii precedenți, postul public de televiziune maghiar MTVA a organizat concursuri pentru desemnarea unei melodii care să reprezinte Ungaria la Eurovision. Luna trecută, însă, postul a anunțat că viitorul concurs nu va avea drept țintă Eurovisionul, ci mai degrabă desemnarea celei mai de succes melodii a anului.

Acest anunț oficial a fost văzut ca un semn că Ungaria intenționează să se retragă din Eurovision 2020, decizie care a fost ulterior confirmată de publicarea listei cu țările particiante, săptămâna trecută.

O sursă din MTVA a declarat pentru The Guardian că staff-ul din televiziunea maghiară crede că în spatele acestei decizii se află imaginea de pro gay a Eurovisionului. De asemenea, site-ul maghiar index.hu a citat surse din postul public de media care au afirmat că retragerea din Eurovision s-a produs pentru că acest concurs este ”prea gay”.

Această măsură vine în condițiile în care guvernul maghiar de dreapta promovează valorile familiei tradiționale, iar purtătorul de cuvânt al Parlamentului a comparat cuplurile gay care adoptă copii cu pedofilii.

Premierul Viktor Orban a respins toate aceste supoziții, însă nu a oferit nicio explicație oficială pentru decizia Ungariei de a nu participa la Eurovision 2020.

A 65-a ediție Eurovision va fi organizată în Amsterdam în 2020, iar în competiție se vor afla 41 de țări, printre care și Bulgaria și Ucraina, care se întorc după 1 an de absență.

stirileprotv.ro

Vezi si

Roger Waters (Pink Floyd), invitat de Rusia să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să …

One comment

  1. pai si ce! au zis spus o minciuna! un adevar au zis spus! dar e adevarat ca daca toate tarile ar spune zice acest argument! nu ar mai participa nimeni! ce sa ii faci! asta-i eurovisionul de astazi! oricat ai incerca sa il scalzi in toate felurile! eurovisionul a fost tare pana in 2013! din 2014 au inceput ei cu politica! ucraina si rusia s-au luptat si intr-un razboi atunci! ma rog! si pe urma din 2015 cam asa! a devenit un concurs lgbt bdsm! da dar fanii eurovision gay bisexuali transexuali conteaza! o sa zic spun si de ce! fiindca si ei voteaza! dar ce nu trebuie! de aia in ultimii ani si pana astazi! nu au castigat cei care au castigat pe merit! au castigat asa! ca au vrut unii sau altii! fix asa a fost! si este! in continuare!