Saturday , December 3 2022

Un show TV alternativ Eurovision are ca scop să unească Europa în vreme de pandemie

Organizatorii Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), au anunţat că propun o alternativă pentru concursul muzical, show-ul televizat “Europe Shine a Light”, care are ca scop să unească Europa în vreme de pandemie. Emisiunea va fi difuzată pe 16 mai, de la ora 19.00 GMT, când ar fi trebuit să aibă loc finala Eurovision 2020. Titlul emisiunii, “Europe Shine a Light”, face referire la piesa cu care Marea Britanie a câştigat Eurovision în 1997, “Love Shine a Light”, interpretată de Katrina and the Waves, relateaza Mediafax.

Show-ul nu va avea public şi este produs de televiziunile olandeze care ar fi difuzat finala de anul acesta, ce trebuia să aibă loc la Rotterdam.

“Încurajăm toţi radiodifuzorii care urmau să participe la Eurovision Song Contest de anul acesta şi ceilalţi membri EBU din alte ţări să difuzeze show-ul, în spiritul unităţii”, a spus Jon Ola Sand, directorul evenimentului.

Cei 41 de cântăreţi care urmau să participe la Eurovision 2020 vor interpreta o piesă făcută celebră la ediţiile anterioare ale concursului, fecare din ţara sa. Anul acesta, cântăreaţa Roxen a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision 2020, cu piesa „Alcohol You”.

Potrivit EBU, show-ul va fi prezentat de cele trei vedete olandeze care ar fi găzduit concursul anul acesta. Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de organizatori, conform anunţului făcut de aceştia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus. (Mediafax)

Vezi si

Viva Magenta – culoarea anului 2023

 Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă …