Friday , December 9 2022

Un nou scandal „Vogue”. Revista, acuzată că a „albit” fața vicepreședintelui Kamala Harris

Revista Vogue a atras controverse după ce publicat pe Twitter fotografiile cu vedeta copertei lunii februarie, Kamala Harris, relatează The Guardian.

Au fost făcute publice două fotografii cu vicepreședintele ales al Statelor Unite. Una dintre ele, care o înfățișează pe Kamala Harris în picioare în fața a ceea ce părea a fi o draperie de mătase roz lucioasă, a atras critici pe Social Media.

Unul dintre internauți a numit-o „o mizerie spălăcită de copertă”. Alții l-au criticat pe redactorul-șef al Vogue.

„Ce mizerie”, a scris colaboratorul New York Times, Wajahat Ali. „Anna Wintour nu trebuie să aibă prieteni și colegi de culoare. O voi fotografia pe Kamala Harris cu telefonul meu Samsung și sunt 100% sigur că vor arăta mult mai bine decât coperta asta Vogue.”

Anul trecut, „Vogue” a stârnit un alt scandal, iar editorul Anna Wintour și-a cerut scuze membrilor personalului într-o scrisoare pentru „greșelilile” din publicarea fotografiilor și articolelor considerate insensibile la minorități.

„Vogue nu a găsit suficiente modalități de a evolua sau de a oferi spațiu editorilor negri, scriitori, fotografi, designeri, și alți creatori”, a scris Wintour. „Și noi am făcut greșeli, publicând imagini sau povești care au fost jignitoare sau intolerante. Vreau să-mi asum întreaga responsabilitate pentru aceste greșeli.”

Vougue le-a răspuns celor de la New York Post și a negat că a modificat culoarea pielii Kamalei Harris, dar nu au reușit să potolească valul de critici.

Vogue nu a confirmat care dintre cele două fotografii va fi folosită pentru copert tipărită sau dacă le va publica pe amândouă. Fiecare imagine a fost realizată de Tyler Mitchell, care avea 23 de ani când a ajuns să o fotografieze pe Beyoncé pentru Vogue, în 2018.

Apariția vicepreședintelui ales pe coperta revistei Vogue vine, probabil, pentru a atrage atenția lui Donald Trump, care s-a plâns luna trecută că soția sa model, Melania Trump, nu a onorat nicio copertă de revistă în cei patru ani petrecuți la Casa Albă.

Vezi si

Nick Carter, de la Backstreet Boys, este acuzat de viol

Nick Carter, unul dintre membrii trupei americane Backstreet Boys, a fost acuzat joi de viol …