Monday , February 26 2024

Un nou album cu piese originale Michael Jackson va fi lansat pe 14 decembrie

Un nou album Michael Jackson, ce cuprinde înregistrări originale ale megastarului, va fi lansat pe 14 decembrie, acesta fiind primul material discografic ce apare după moartea “regelui muzicii pop”, decedat pe 25 iunie 2009, au anunţat, joi, reprezentanţii Sony Music.
Intitulat “Michael”, albumul reprezintă cel mai recent produs comercial lansat de fondul care administrează averea cântăreţului Michael Jackson.
În afara dezvăluirii titlului albumului, copertei acestuia şi a titlului unuia dintre cântecele incluse – “Breaking News” -, reprezentanţii Sony Music păstrează un secret total asupra acestui material discografic.
Contactat de agenţia de presă Reuters, unul dintre purtătorii de cuvânt ai grupului Sony Music a refuzat să spună câte piese va conţine noul album, nu a dezvăluit titlurile altor piese incluse de pe album şi nici perioada de timp de care Sony Music a avut nevoie pentru a produce acest material discografic, după decesul starului.
Secretul ce înconjoară acest proiect poate fi explicat prin stânjenitoarea eroare comisă anul trecut de Sony Music, când “This Is It”, prezentat ca fiind primul single postum al megastarului, s-a dovedit a fi o piesă înregistrată cu 18 ani în urmă de un cântăreţ din Puerto Rico. Coautorul piesei, Paul Anka, a ameninţat că va da în judecată fondul care administrează averea cântăreţului, iar reprezentanţii acestui fond i-a acordat imediat jumătate din drepturile de autor.
Brandul Michael Jackson se afla în declin cu mulţi ani înainte de decesul cântăreţului, iar anul 2009 a reprezentat o excepţie din acest punct de vedere, datorită fanilor din lumea întreagă care au cumpărat în număr mare albumele starului, care a fost anul trecut unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri. Ultimul album de studio al cântăreţului, “Invincible”, a fost o dezamăgire atât pentru critici, cât şi pentru fani, în anul 2001. Însă documentarul “This Is It” şi coloana sonoră a acestuia, lansate în noiembrie 2009, au ajuns în fruntea box office-ului mondial.
Sony Music a declarat că piesa “Breaking News” a fost înregistrată în 2007, în reşedinţa din New Jersey a unui prieten al starului, şi că a fost “finalizat” abia recent. Începând de luni, piesa va fi disponibilă pentru a fi descărcată, pentru o săptămână, pe site-ul www.michaeljackson.com.
Celelalte piese de pe noul album au fost înregistrate în studiouri din Las Vegas şi din Los Angeles, reprezentând colaborări inedite ale megastarului cu alţi artişti. Cu puţin timp înainte de a muri, Michael Jackson înregistrase câteva piese cu artişti care se bucură de mare succes în perioada actuală, precum starul R&B Akon şi RedOne, compozitorul cântăreţei Lady Gaga.
Coperta albumului prezintă doi heruvimi care aşează o coroană pe capul lui Michael Jackson. Pe fundal sunt postate numeroase fotografii ale starului, realizate în diverse etape din cariera acestuia. Coperta este inspirată dintr-un tablou realizat de pictorul Kadir Nelson, care a declarat pentru Reuters că artistul american l-a contactat în urmă cu câţiva ani pentru a-i comanda o lucrare care să reflecte viaţa şi cariera muzicianului.
Executorii testamentului lui Michael Jackson au fost extrem de ocupaţi în ultimele luni pentru a concepe proiecte profitabile, cu scopul de a strânge fonduri suficiente pentru a plăti datoriile starului şi pentru a asigura condiţii decente de trai pentru copiii şi mama artistului. Printre celelalte proiecte în curs se numără un spectacol înspirat din viaţa şi cariera lui Michael Jackson pus în scenă de compania Cirque du Soleil, care va debuta la Montreal în octombrie 2011, dar şi un joc video, care va fi lansat la sfârşitul acestei luni.
Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere. Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray riscă să îşi petreacă următorii cinci ani în închisoare.

Vezi si

Festivalul de Film de la Berlin. Sebastian Stan a primit Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România înseamnă foarte mult”

La cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de …