Wednesday , January 19 2022
Breaking News

Un film nominalizat la Oscar a anticipat scenariul avionului prabusit in Alpi. Oare l-a vazut si copilotul?

wild tales

Filmul argentinian “Avion en Argentina” (“Wild Tales”), nominalizat la Oscar in acest an e  difuzat incepand de vineri si pe marile ecrane din Marea Britanie in ciuda asemanarilor socante cu tragedia petrecuta saptamana aceasta, cand un pilot german a prabusit intentionat in Alpi o aeronava a companiei Germanwings ucigand 150 de persoane.
In lungmetrajul “Wild Tales”, o comedie neagra, lucrurile se intampla similar. Pilotul se inchide in cabina unei aeronave de pasageri pe care o izbeste de pamant, mai exact de casa parintilor sai, scrie Daily Mail.
Una dintre diferentele semnificative intre cele doua cazuri este aceea ca in film pilotul si-a invitat in calatorie iubita care il parasise si un coleg pe care il detesta, pentru a-i putea ucide.
In ciuda incercarilor disperate ale pasagerilor de a sparge usa cabinei cu toporul pentru a prelua comanda aeronavei, avionul se prabuseste.
Filmul a fost distribuit in Spania si Germania anul trecut, dar nu se stie daca Andreas Lubitz, pilotul care a transpus in realitate ideea, l-ar fi vazut.
De vineri, el poate fi vazut si pe ecranele din Marea Britanie, in ciuda faptului ca in cursa Germanwings 9525 si-au pierdut viata si trei britanici.
Comedia neagra prezinta 6 povesti care au tema razbunarea si il are ca si co-producator pe celebrul Petro Almodovar, fiind nominalizata la premiile Oscar anul acesta, la categoria cel mai bun film strain, scrie The Telegraph.
Filmul a fost nominalizat in 2014 si la Cannes, la categoria Palm d’Or, fiind bine primit de critici si de public.
ziare.com

Vezi si

17 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului

Cea de-a treia zi de luni din ianuarie, corespunzătoare datei calendaristice de 17 ianuarie, este …