Sunday , October 2 2022

Un film despre vaccinuri şi autism, produs de Robert De Niro, refuzat la festivalul Tribeca

de niro

Filmul “Vaxxed”, produs sub egida lui Robert De Niro şi conceput de activistul anti-vaccinare Andrew Wakefield, despre vaccinul administrat într-o singură doză împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei, care ar provoca autismul, a fost refuzat de Tribeca Film Festival din New York, transmite BBC.
Relaţia de cauzalitate pe care filmul o stabileşte între vaccinul MMR, administrat într-o doză unică deopotrivă contra pojarului, rubeolei şi oreionul, şi autism a fost discreditată de toată suflarea cercetătorilor din medicină.
De Niro, care are un copil ce suferă de autism, spera că filmul va determina un pretext de cercetare amănunţită în privinţa tezei medicale pe care o propovăduieşte. A hotărât, în cosecinţă, să-l înscrie la festivalul de film Tribecca din New York. Însă după discuţii aprinse cu organizatorii festivalului şi cu oamenii de ştiinţă, actorul american a spus că s-a dumirit şi că “nu crede că acest film va contribui în vreun fel pentru ca o cercetare minuţioasă a acestui liant între vaccin şi autism să fie demarată”
“Vaxxed” a fost regizat şi scris în colaborare cu alţi scenarişti de Wakefield, medicul ce a condus un studiu controversat despre vaccinul MMR în 1998. După cercetările medicului, acest vaccin ce este administrat pentru trei boli deodată ar provoca autismul. Într-o declaraţie ulterioară retragerii filmului din cadrul Tribeca Film Festival, medicul britanic şi producătorul filmului Del Bigtree au spus că “suntem martorii unui nou exemplu în care puterea corporaţiilor cenzurează exprimarea liberă, arta şi adevărul”.
Wakefield sugerează părinţilor să opteze pentru “împunsături” individuale împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei, în loc să le facă copiilor un vaccin “trei în unu”, pentru a evita ca odraslele să se îmbolnăvească de autism.
Studiul iniţiat de Wakefield a fost publicat iniţial în The Lancet, dar ulterior revocat de publicaţia specializată în cercetări din domeniul medical. Wakefield a fost acuzat apoi de fraudă de General Medical Council şi i s-a retras, de asemenea, avizul de practică a medicinei.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …