Monday , September 25 2023

Un bărbat a construit un oraş întreg pentru 660 de pisici

Lui Craig Grant nu îi plăceau pisicile, dar acest lucru s-a schimbat când fiul său s-a mutat şi i-a lăsat pe cap felina, Pepper. Craig abia începuse să se obişnuiască cu o pisică, când aceasta a rămas însărcinată.
Aşa că bărbatul a trebuit să aibă grijă în curând nu de una, ci de şase feline, care alergau prin casă şi se căţărau pe perdele. Vecinii săi au început să se plângă de animale şi să le ameninţe cu împuşcatul.
Lui Craig i-a venit o idee: a cumpărat un teren de 12 hectare, plin de copaci şi a construit acolo un sanctuar pentru pisici. Fiecare pisică are casa ei, cu geamuri, uşi şi fân, pentru multă căldură.
Craig s-a mutat şi el acolo în 2003. Atunci avea 11 pisici, pentru că mai adoptase câteva de pe stradă şi din adăposturi. În 2004, a ajuns la 22 de pisici, iar acum a ajuns la un număr “ceva” mai mare: 660 de feline!
Un număr atât de mare de pisici într-un singur loc poate afecta populaţia de păsări, fiind o specie invazivă în pădure. Craig însă şi-a asumat toată responsabilitatea.
“Caboodle Ranch a primit aprobarea de la Tallahassee Humane Society şi de la Controlul Animalelor. Reprezentaţii au fost aici şi le-a plăcut ce au văzut”, scrie pe website-ul lui Craig.
Finanţarea sanctuarului de pisici vine din buzunarele lui Craig şi din donaţiile făcute de public. Fiecare pisică costă circa 550 de dolari pe an pentru a fi îngrijită, fără vizitele la veterinar. Toate pisicile sunt sterilizate şi vaccinate.

Vezi si

Sophia Loren, internată de urgență în spital, cu fracturi, după ce a căzut în baie

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital duminică, după ce a suferit mai …