Monday , November 28 2022

Ultima fotografie a Cristinei Topescu, postata chiar de ea pe Facebook

Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 de ani. Aceasta nu mai fusese văzută și nu mai răspunsese la telefon de aproximativ trei săptămâni, iar vecinii au sunat la 112 să anunțe că aceasta nu a mai ieșit din casă.

Ultima postare pe Facebook a Cristinei Țopescu a fost a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie. Iar pe WhatsApp a fost activă ultima dată pe 28 decembrie. De atunci nu se ştie ce s-a întâmplat cu exactitate.

Oamenii legii au ajuns la locuința Cristinei Țopescu din Ilfov și au găsit-o fără suflare în casă, moartea ei fiind tratată ca suspectă.

Cea mai recentă fotografie pe care jurnalista a postat-o pe Facebook înainte de a muri a fost pe 18 decembrie 2019, la ora 01.46.

„Cu doi oameni dragi mie și vouă, prietenilor mei, știu eu asta! Știți cine sunt, nu? Am făcut poza asta după emisiunea de aseară, o postez azi, mai pe seară, s-o vedeți”, a scris Cristina Țopescu în dreptul imaginii alături de profesoara Mihaela Miroiu și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

„17 decembrie, 2019. Emisiunea Cristinei. Ultima. Vai, ultima! Trei oameni care credeau în viitor. O Cristină ca o minune. O minune. Doamne, Doamne! Viitorul nu mai este și al ei. Aici, pe pământ. Îmi seci sufletul, Cristina. Lași un deșert. Un deșert de bunătate, sensibilitate, de umanitate. Dragă femeie minunată, dragă Cristina a noastră. Dragă copilă dragă. Iartă-ne pe toți”, a comentat la aflarea veștii Mihaela Miroiu.

La rândul său, Vlad Voiculescu a publicat un mesaj de rămas bun.

„21 decembrie 1989. Tocmai ce ieșisem din închisoare de două zile, nici nu mă dezmeticisem bine, nu-mi venea, încă, să cred că sunt liberă. Nu știi cât de neprețuită este libertatea până nu ți se ia, până nu ai fost închis măcar o săptămână. Primim tot de ca și cum ni s-ar cuveni. Când, de fapt, nimic nu ni se cuvine și orice ne poate fi luat oricând de către alții, de viață sau de noi înșine. Pentru că viața ne-o putem lua și noi singuri când ajungem să n-o mai prețuim. Nu apreciem nimic din ceea ce avem până-n momentul în care ni se ia, într-un fel sau altul, așa e natura umană, ingrată și superficială.” – Cristina Topescu

Rămâi cu bine, dragă Cristina.
Mama ei de viață.”

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …