Tuesday , November 29 2022

Twitter ia masuri impotriva spam-urilor si hartuirii

Reteaua sociala Twitter lanseaza o optiune numita Quality Filter, care are rolul de a-i proteja pe utilizatori de mesaje nesolicitate.
twitter

Noua facilitate are menirea de a ascunde notificarile nesolicitate venite din partea spamerilor sau a botilor. Botii de Twitter sunt aplicatii care raspund sau trimit automat mesaje la diverse interpelari sau cand detecteaza ca cineva a folosit anumite cuvinte.
Pentru a scuti utilizatorul de aceste mesaje, Twitter lanseaza doua noi optiuni pentru toti utilizatorii. Prima dintre acestea va limita notificarile primite la persoanele urmarite. A doua se numeste Quality Filter si are rolul, conform celor de la Twitter, de a creste calitatea postarilor afisate.
Prin cresterea calitatii postarilor se face, de fapt, referire la eliminarea automata, pe baza unui algoritm, a postarilor care vin din partea spamerilor sau a botilor. Totodata, filtrele automate pot detecta si ascunde postarile ofensive si a mesajelor cu rol de hartuire.
Cei de la Twitter nu au detaliat modul in care se face filtrarea automata a posturilor, insa, cel mai probabil, se analizeaza activitatea si posturile utilizatorilor pentru a se stabili in ce masura continutul acestora este de calitate, ori este considerat spam sau hartuire.
Pentru folosirea noilor facilitati se acceseaza tab-ul Notifications al aplicatiei de smartphone si se apasa butonul Settings din coltul stanga sus al ecranului. Acolo vor putea fi activate sau dezactivate cele doua optiuni.
Twitter incearca astfel sa rezolve doua probleme. Pe de o parte, se incearca rezolvarea problemei mesajelor nedorite, iar pe de alta parte i se da utilizatorului optiunea de a limita notificarile doar la persoanele pe care le urmaresc, eliminand astfel notificari cu un nivel de interes scazut.
Este o politica opusa celei pe care o adopta Facebook. Daca Facebook incearca in permanenta sa readuca utilizatorul in cadrul retelei, prin notificari legate de orice aspecte posibile, de la evenimente la grupuri de discutii, Twitter ii da acestuia libertatea de a dezactiva notificarile de plan secund, care nu au directa leguratura de persoanele urmarite.

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …