Tuesday , May 21 2024

Trupa Coldplay va concerta în România anul viitor, în cadrul unui turneu european

Coldplay, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice, va susține un turneu în Europa, iar România este printre țările în care concertează. Va fi prima dată când rockerii de la Coldplay cântă în țara noastră.

Coldplay a anunțat un turneu în Europa în 2024 și țările în care vor concerta. Conform Pro TV, printre acestea se află și România. Anul viitor rockerii britanici vor ajunge în Grecia, România, Ungaria, Franța, Italia, Germania, Finlanda, Austria și Irlanda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ColdplayXtra (@coldplayxtra)

Potrivit unui mesaj postat pe Instagram, după participarea la Humankind în Amsterda, trupa va anunța și datele la care vor avea loc concertele. Tot atunci vom afla și unde anume în România va avea loc concertul Coldplay.

Trupa Coldplay este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) și Will Champion (tobe).

Coldplay este una dintre cele mai cunoscute trupe din lume și una dintre cele mai de succes formații rock a ultimului mileniu, cu peste 50 de milioane de albume vândute. Genul muzical adoptat este rock alternativ, pop rock și piano rock.

Formată în 1996 în Marea Britanie, trupa are aceeași componență de la început, iar solistul Chris Martin este un adevărat superstar.
Până acum, Coldplay a lansat 9 albume pentru care au câștigat mai multe premii Grammy. Albumul de debut a fost Parachutes (2000), urmat de A Rush of Blood to the Head (2002) și X&Y (2005) acesta din urmă fiind desemnat de către NME Albumul anului 2005.

Al patrulea album al trupei, Viva la Vida or Death and All His Friends (2008), a confirmat succesul uriaș al celor dinainte, iar single-ul Viva la Vide a primit Grammy pentru Cântecul Anului 2008.

Următorul album Coldplay, Mylo Xyloto, a fost lansat în 2011, urmat în 2014 de Ghost Stories și în 2015 de A Head Full of Dreams. După o pauză de patru ani, în 2019 a fost lansat albumul Everyday Life, iar în 2019 Music of the Spheres, ultimul de până acum al trupei.

Vezi si

O biserică din Germania  atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost …