Tuesday , March 28 2023

Topul artistilor cu cele mai mari castiguri din concerte

directia 5

Direcţia 5, Loredana şi Smiley sunt laureaţii anului în topul întocmit de Libertatea, clasamentul cel mai aproape de adevăr al sumelor dobândite peste an de vedetele scenei muzicale din România.
Acest “inventar” financiar este conceput în baza consultanţei oferite de cei mai importanţi manageri şi impresari muzicali de pe piaţa autohtonă, care alimentează activitatea şi conturile vedetelor. Sumele reprezintă încasările din evenimente concertistice şi activităţi comerciale, nu şi din drepturi de autor.
Prima ligă a showbizului nu a fost însă prea afectată de “secetă”. Moşul s-ar putea simţi chiar umilit să mai treacă de Crăciun pe la cei de la Direcţia 5, după ce artiştii şi-au trecut în conturi circa 350.000 de euro.
Marian Ionescu& Co au fost extrem de productivi, având cele mai multe concerte live în 2014. Formaţia a venit cu o ofertă financiară bună într-o piaţă în care competitorii şi-au dubat tarifele şi mai puţin calitatea spectacolelor.
Un mic pas înapoi pentru Lori
În alţi ani fruntaşă, Loredana rămâne regina spectacolelor corporate, dar şi publice, cu cele două “feţe muzicale” ale ei, pop şi muzică de petrecere.
Faţă de 2013, când în conturi i-ar fi intrat peste 350.000 de euro, în 2014 diva a reuşit să încaseze venituri de peste 270.000 euro.
Mai puţine concerte pentru Smiley
Surpriza clasamentului vine din partea lui Smiley, artistul la a cărui notorietate a pus umărul şi PRO TV, deşi nu se poate spune că Smiley nu a muncit pe rupte.
Cântăreţul a cunoscut totuşi o cădere la sub jumătate din încasările pe 2013, an pe care l-a terminat cu 600.000 de euro mai bogat, în ciuda faptului că aproape îşi dublase onorariul.
Explicaţia este simplă: artistul şi-a rărit spectacolele din cauza cooptării lui în două emisiuni de maximă audienţă, “Vocea României” şi “Românii au talent”.
Aşadar, deşi a încasat din concerte mai puţin ca anul trecut, în jur de 240.000 de euro, Smiley a compensat cu cei 100.000 de euro din contractul de publicitate cu un operator de telefonie mobilă, cu banii de la PRO TV şi cu comisionul reţinut de la artiştii de la “Hahaha Production”.
A fost anul lui What’s Up, care a răsărit de niciunde şi a făcut peste 150.000 de euro din concerte, şi al lui Nicole Cherry, care a dat lovitura cu “Memories”, piesă ce i-a conferit cea mai rapidă ascensiune în anul muzical 2013. Ea a cules roadele în 2014, cu peste 130.000 de euro.
 

Vezi si

VIDEO. Prințul Harry s-a întors la Londra pentru un proces intentat tabloidului „Daily Mail”

Prinţul Harry s-a prezentat luni dimineaţă la Curtea Supremă din Londra, unde se desfăşoară o …