Wednesday , April 17 2024

TikTok dezvăluie că o rețea rusă propagă de anul trecut pe platformă propagandă de război împotriva Ucrainei

TikTok Inc. a dezvăluit o rețea rusă de dezinformare care diseminează propagandă despre războiul Moscovei împotriva Ucrainei, a relatat publicația Bloomberg pe 9 februarie. Rețeaua a vizat peste 100.000 de utilizatori europeni în vara anului 2022.

Aproximativ 1.700 de conturi care se pretindeau a fi utilizatori locali, dar cu sediul în Rusia, au propagat narațiuni antiucrainene către persoane din Germania, Italia și Marea Britanie. Potrivit Bloomberg, conturile au adunat 133.564 de urmăritori între iulie și septembrie 2022.

Descoperirea a fost dezvăluită ca parte a unui raport în cadrul Codului de bune practici al Uniunii Europene privind dezinformarea. “Nu permitem activități care ar putea submina integritatea platformei noastre sau autenticitatea utilizatorilor noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, potrivit Bloomberg. “Faptul că aceste rețele și conturile aferente au fost rapid identificate și eliminate este o dovadă a resurselor considerabile pe care le-am investit în protejarea comunității noastre pentru a nu fi indusă în eroare”.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a anunțat, la 7 februarie, crearea unui nou centru de analiză și schimb de informații în cadrul serviciilor externe ale UE pentru a combate campaniile de dezinformare.

Crearea centrului urmează publicării primului raport al Serviciului European de Acțiune Externă privind manipularea informațiilor străine și amenințările de interferență. Raportul oferă dovezi ale campaniilor de dezinformare rusești, pe lângă o analiză a noilor tehnici de dezinformare și informații despre cooperarea dintre Rusia și China.

Vezi si

Surpriză: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la Pro TV, ca jurați la MasterChef

PRO TV anunță surpriza pe piața media: jurații sezonului 9 MasterChef România sunt Sorin Bontea, …