Thursday , May 30 2024

"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" – primul candidat serios pentru Oscar

three billboards

Lungmetrajul “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, regizat de cineastul britanic Martin McDonagh, a câștigat duminică seară premiul publicului la Festivalul Internațional de Film de la Toronto (TIFF) – singurul trofeu atribuit în cadrul evenimentului -, devenind astfel un candidat serios în cursa pentru câștigarea premiilor Oscar din 2018.
Acest film cu dialoguri marcate de umor negru o are ca protagonistă pe actrița Frances McDormand, care interpretează rolul unei mame devastate de moartea fiicei sale și care începe să îi critice pe polițiștii locali, interpretați de Woody Harrelson și Sam Rockwell, pentru lipsa de progrese în ancheta demarată după decesul tinerei.
Pentru a provoca o reacție în rândul Poliției, protagonista scrie mesaje provocatoare pe trei panouri de mari dimensiuni, amplasate la intrarea în localitatea ei de rezidență, orașul fictiv Ebbing din statul american Missouri.
Peter Dinklage, devenit celebru grație rolului interpretat în serialul “Game of Thrones”, și Abbie Cornish se află și ei pe afișul acestui lungmetraj, al treilea regizat de Martin McDonagh, după “In Bruges” și “Seven Psycopaths”.
În ultimii ani, mari succese cinematografice, precum “Spotlight”, “12 Years a Slave”, “La La Land” și “Slumdog Millionaire”, au impresionat întâi la Toronto, înainte de a câștiga premii Oscar în cadrul galelor de decernare a acestor statuete prestigioase, organizate în fiecare an la Los Angeles.

Vezi si

Nicky Minaj, Hardwell și Rita Ora, pen scena SAGA FESTIVAL, la București, în iulie

Cea de-a patra ediție SAGA FESTIVAL va avea loc vara asta, de pe 5 pe …