Monday , December 4 2023

The Beatles II: Patru copii ai fostilor membri Beatles vor sa faca o trupa

Fiul lui Paul McCartney a făcut senzaţie, marţi, declarând pentru BBC că patru dintre copiii membrilor trupei The Beatles intenţionează să formeze un grup muzical, după modelul părinţilor lor.
James McCartney, în vârstă de 34 de ani, a declarat pentru site-ul BBC că Sean – fiul lui John Lennon, Dhani – fiul lui George Harrison, Zak Starkey – fiul lui Ringo Starr şi el însuşi discută despre posibilitatea de a înfiinţa un grup muzical care se va numi The Beatles- The Next Generation.
“Eu aş fi pentru”, a adăugat el. James McCartney are o carieră solo de solist şi chitarist rock. “Sean a părut interesat, Dhani la fel”, a spus fiul lui McCartney. Starkey a părut mai puţin entuziasmat de idee, a precizat el, însă, “cu puţin noroc”, grupul ar putea fi înfiinţat.
Cei patru urmaşi ai membrilor trupei The Beatles au mers pe urmele părinţilor lor şi şi-au construit cariere muzicale. Sean Lennon este un cântăreţ-compozitor care trăieşte la New York. Dhani Harrison şi-a înfiinţat propria trupă, thenewno2, cu Oliver Hecks.
Zak Starkey este toboşar, ca şi tatăl său Ringo Starr, şi a cântat cu câteva trupe importante, precum The Who şi Oasis.
James McCartney, care seamănă foarte mult cu tatăl său, spune că a visat “să se descurce mai bine decât The Beatles”.
“Mi-ar plăcea să fiu egalul lor – însă chiar şi acest lucru va fi foarte greu de obţinut”, a mărturisit el.
Tânărul McCartney a participat la un concert, marţi, la Liverpool, în celebrul bar “Cavern Club”, unde trupa The Beatles a început să se facă cunoscută.
Cele două discuri ale sale au fost coproduse de tatăl său, Paul McCartney, care, la vârsta de 69 de ani nu pare deloc că ar dori să se retragă de pe scena muzicală, mai ales că a lansat cu puţin timp în urmă un nou material discografic, intitulat “Kisses on the Bottom”.
Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Vezi si

VIDEO. Actorul Stanley Tucci a vizitat refugiați ucraineni în R. Moldova și a învățat să gătească borș

Stanley Tucci, cunoscut pentru rolurile din „ER” („Spitalul de urgență”), „Diavolul se îmbracă de la …