Saturday , October 8 2022

Testamentul digital: Functia Facebook care se ocupa de contul tau dupa ce ai murit

facebook testament

Te-ai gandit ce se intampla cu contul de Facebook al unei persoane decedate? Administratorii celei mai mari retele sociale din lume au luat o decizie in acest sens.
Site-ul a primit o functie noua, informeaza Mashable.
Ea se numeste “Legacy contact” si ii permite utilizatorului sa aleaga un prieten care ii va administra contul dupa moartea sa. De asemenea, exista si optiunea ca respectivul cont sa fie sters dupa ce persoana a decedat.
Functia se regaseste in meniul de setari, iar Facebook va pune si eticheta “remembering” inainte de numele utilizatorului, pentru ca ceilalti sa stie ca persoana respectiva a murit.
Este important de mentionat ca “executorul digital” nu va avea acces decat la postarile si comentariile publice, astfel ca nu va putea vedea mesaje sau albumele private de fotografii.
Momentan, functia e disponibila doar in Statele Unite, dar va ajunge in curand si in alte tari.
Dar cum stie Facebook ca cineva a murit?
Reteaua sociala are un sistem, numit Memorialization Request, prin care utilizatorii pot anunta cand se intampla un astfel de eveniment trist. Trebuie sa completezi un formular cu informatii precum profilul acestuia, data la care a trecut in nefiinta si, daca exista, un link catre un necrolog sau catre alte documente care confirma decesul.

Vezi si

Jared Leto îl va întruchipa pe Karl Lagerfeld într-un film biografic

Actorul american Jared Leto va juca rolul lui Karl Lagerfeld într-un nou film biografic, relatează …