Sunday , May 26 2024

Televiziuni din toată lumea se bat să cumpere serialul în care a jucat președintele Zelenski. Pro TV îl va difuza pe Voyo

Televiziuni din toată lumea se zbat să obțină drepturile de difuzare pentru serialul „Slujitorul poporului”, cel care l-a făcut celebru în Ucraina pe Volodimir Zelenski, devenit ulterior președintele țării. Pro TV a cumpărat drepturile de difuzare pentru România și, potrivit unui anunț a postului, serialul va fi disponibil în curând pe platforma Voyo. 

„Slujitorul poporului”, în care Zelenski a jucat rolul de președinte al țării, a fost difuzat pentru prima dată în 2015 în Ucraina. În serial, actorul și comediantul Zelenski l-a interpretat pe Vasili Petrovici Goloborodko, un profesor de liceu propulsat la președinție, după ce videoclipul filmat de un elev în care el denunța corupția din Ucraina a devenit viral.

Goloborodko se străduiește să conducă țara în timp ce se ferește să se folosească de avantajele funcției, ducând în continuare o viață normală.

Serialul a fost un succes în Ucraina, unde a rulat timp de trei sezoane. Iar de când Zelensky a devenit simbolul rezistenței ucrainene împotriva invaziei ruse, interesul pentru el a atins cote neașteptate și în străinătate, potrivit Euronews.

Eccho Rights a distribuit programul, care a fost realizat de Studioul Kvartel 95, deținut de Zelenski, încă de la lansare. Nicola Söderlund, managerul distribuitorului, a declarat că vânzările au crescut accelerat în ultimele zile, spunând că interesul pentru program este „remarcabil”.

„Este deja un serial destul de vechi”, spune el. „Dar, desigur, date fiind circumstanțele, a devenit foarte, foarte, foarte interesant pentru toată lumea”.

Channel 4 a anunțat că deține drepturile pentru serial în Marea Britanie și intenționează să difuzeze un episod duminică, împreună cu o emisiune de actualitate despre Volodimir Zelenski.

Eccho Rights a mai spus că a încheiat contracte cu MBC în Orientul Mijlociu, ANT 1 din Grecia, precum și cu canale din România, Bulgaria, Moldova, Estonia, Franța, Finlanda și Georgia. Nu este clar dacă cineva deține drepturile pentru SUA. Pro TV a cumpărat drepturile de difuzare pentru România și, potrivit unui anunț a postului, serialul va fi disponibil în curând pe platforma Voyo.

„Oamenii sunt surprinși că un comediant poate fi politician”, spune Söderlund. „Abilitățile lui de a transmite mesaje convingătoare oamenilor l-au ajutat foarte mult”.

Notorietatea lui Zelenski a crescut vertiginos în timpul invaziei Ucrainei, după ce a arătat lumii întregi că își apără țara din prima linie. A refuzat o ofertă de a fi evacuat din țară și, în schimb, a cerut ajutor. Asta l-a transformat într-un erou în toată lumea.

„Slujitorul poporului” a câștigat premiul pentru cel mai bun serial la Premiile Teletriumph din Ucraina și, de asemenea, premiul Gold Remi pentru comedie de televiziune la WorldFest 2016 din Houston.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …