Tuesday , July 5 2022

Suceveanca Anca Lungu, de la Antena 1, vacanţă cu familia in Delta si in Bucovina (FOTO)

anca lungu

Nu trece vară fără ca Anca Lungu să își viziteze familia din Bucovina, iar în această vacanță prezentatoarea Observator de la Antena 1 s-a bucurat de cele mai relaxante zile petrecute în zona Sucevei.
Turul celebrelor mănăstiri din zonă a fost asezonat cu bucate tradiționale gătite de mama sa și perfect completat de vizite la bunici. La toate acestea s-au adăugat și o vacanță la mare, dar și o excursie de neuitat în Deltă, o premieră pentru micuța Natalia, fetița Ancăi. „Am avut o vară plină! Am fost cu Natalia la mare, am fost în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe, la Festivalul de Film Anonimul, dar și acasă, în Bucovina. În tot acest timp Natalia a exersat mersul în picioare și cred că se înțelege de ce n-am mai avut timp de nimic”, spune Prezentatoarea Observator de la Antena 1 mărturisește că prima ieșire la mare a Nataliei a fost anul trecut, când avea o lună, însă abia acum micuța s-a bucurat cu adevărat de nisip și apă. „Am mai luat-o și în Grecia apoi, la doar 3 luni, dar, într-adevăr, anul acesta a fost primul în care a interacționat cu apa și nisipul. I-a plăcut atât de mult, încât a și mâncat. Cred că a fost activitatea ei preferată. Lăsând gluma la o parte, ieșirile la mare i-au făcut foarte bine. Ne-am întors de acolo odihnite și pline de viață.”
lungu2O premieră a fost și vizita în Delta Dunării, acolo unde Anca spune că a găsit cea mai frumoasă plajă din țară. „Eu am mai fost de câteva ori acolo, ultima dată acum doi ani, tot la Festivalul de Film Anonimul. Însă Natalia nu mai fusese. E un colț de paradis la Sfântul Gheorghe, cu una dintre cele mai frumoase plaje din România și peisaje unice. În cele câteva zile petrecute acolo am reușit să realizez și un reportaj pentru Observator sub forma unui scurtmetraj dedicat Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul. E un eveniment de la care ne propunem să nu lipsim în niciun an.”
„Nu ajung foarte des pe acasă, însă cel puțin o dată pe an vizitez Bucovina vara”, continuă Anca Lungu. Astfel, ca de fiecare dată, au făcut un tur al mănăstirilor, însoțiți de Natalia. „De obicei nu mergem singuri, ci cu prieteni dragi. Dragomirna, Sucevița și Voroneț au fost pe traseul nostru de călătorie. Ca de obicei, am profitat de faptul că ne-am întâlnit în formulă completă și am făcut fotografii cu bunica, dar și străbunica Nataliei, patru generații de fete bucovinene într-un cadru de istorie a familiei.”
lungu1Acasă în Bucovina înseamnă și mâncare, tradițională, gătita de mama. Așa se face că Prințesa Polonic a stat de data aceasta departe de bucătărie și s-a lăsat răsfățată de aromele copilăriei. „Mi-am propus să gătesc în vacanță, acasă, în Bucovina. Tatălui meu îi plac foarte mult pastele și m-am gândit să-i fac o surpriză, însă meniul mamei a fost atât de încărcat, încât pur și simplu nu mi-am găsit loc în bucătărie. A copt cei mai buni cozonaci, a fiert sărmăluțe în foi de hrean și viță de vie, a gătit cea mai bună rață pe varză, pui cu smântână și multe alte bunătăți.”
spynews.ro

Vezi si

După Netflix, și HBO face economii. HBO Max opreşte producţiile din multe ţări europene

Warner Bros. Discovery a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România, …