Saturday , December 3 2022

Steven Spielberg produce un film despre Wikileaks

Studiourile DreamWorks au cumpărat drepturile de a ecraniza romanul Inside WikiLeaks: Julian Assange’s War On Secrecy a ziariştilor David Leigh şi Luke Harding.
Cartea descrie crearea website-ului, în 2006, dar şi parteneriatul exploziv dintre Julian Assange şi The Guardian, precum şi lansarea în cursul anului trecut a peste 250 000 de documente diplomatice secrete, acţiune ce a provocat o aprinsă controversă la nivel mondial.
Redactorul şef Alan Rusbridger a declarat: „Colaborarea unică dintre The Guardian şi WikiLeaks a condus la una dintre cele mai spectaculoase lovituri de presă a ultimilor 30 de ani”. Despre foarte probabilul film ce se va naşte pe acest subiect A.R. a mai adăugat: „Julian Assange este un personaj fascinant şi convingător, care a mers dincolo de orice ar fi putut imagina un scenarist de Hollywood”.
Studiourile DreamWorks au achiziţionat şi drepturile de exploatare ale unui alt roman, scris de fostul coleg al lui Assange, Daniel Domscheit-Berg, intitulat Inside WikiLeaks.
Aşa cum ne informează www.nme.com, Mike Fleming de la publicaţia Deadline Hollywood a spus, tot pentru The Guardian, că: „modelul de dezvoltare cinematografică a acestei poveşti ar trebui să fie The Social Network, pentru care scenaristul Aaron Sorkin nu numai că a folosit cartea The Accidental Billionaires ca sursă activă de inspiraţie dar a şi adunat mărturii şi documente de la cei care au instrumentat judiciar cazul lui Mark Zuckerberg, ceea ce a amănunţit povestea Facebook şi i-a conferit o doză ridicată de dramatism”.
Putem conchide liniştit că „uzina de vise” a lui Spielberg va consacra, curând, încă un mit. Acela al transparenţei informaţiei oficiale. Să visăm în continuare, deci, că ar fi posibil.

Vezi si

Viva Magenta – culoarea anului 2023

 Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă …