Saturday , April 13 2024

Sotul actritei Zsa Zsa Gabor vrea sa o "împaieze" pe aceasta

Zsa Zsa Gabor
Frederic von Anhalt, sotul actritei Zsa Zsa Gabor, vrea sa apeleze la o tehnica speciala de conservare a cadavrelor pentru a expune trupul sotiei sale, dupa moarte, în cadrul unei scene dintr-unul din filmele în care aceasta a jucat, informeaza AFP.
Actrita în vârsta de 93 de ani a fost transportata, marti, la un spital din Los Angeles, dupa ce a fost descoperita în stare de inconstienta de catre sotul ei, Frederic von Anhalt. Ea a fost externata miercuri si se recuperaza acasa.
Von Anhalt a declarat ca ar vrea sa apeleze la controversatul anatomist german Gunther von Hagens, numit “doctorul mortii”, pentru a o “plastifia” pe sotia sa dupa moarte, potrivit publicatiei Bild.
“Sotia mea a visat întodeauna ca frumusetea sa sa fie nemuritoare”, a spus Von Anhalt, citat de Bild. “Vreau sa expun corpul «plastifiat» al Zsa Zsei Gabor în cadrul unei scene dintr-unul din filmele sale”, a spus acesta.
Hagens a organizat deja mai multe expozitii cu trupuri “plastifiate” – muschii si tendoanele sunt conservate si prezentate în pozitii naturale -, care au atras un public numeros si au stârnit polemici. Procedeul consta în înlocuirea lichidelor si grasimilor care compun tesuturile organismului cu rasini si silicon.
Actrita Zsa Zsa Gabor a fost spitalizata de mai multe ori în ultimele luni din cauza complicatiilor aparute în urma unei operatii de înlocuire a articulatiei unui sold. La jumatatea lunii august, ea a refuzat o noua interventie chirurgicala si a cerut sa fie transportata la resedinta ei din luxosul cartier Bel Air din Los Angeles, unde locuieste împreuna cu sotul ei, Frederic von Anhalt.
Frederic von Anhalt a aparut pe prima pagina a ziarelor americane în urma cu câtiva ani, când a revendicat paternitatea fiicei starletei Anna Nicole Smith, la câteva zile dupa moartea actritei.
Zsa Zsa Gabor este ultima supravietuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale caror cariere au stralucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnata Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actrita si a jucat în multe lungmetraje si seriale de televiziune. Cunoscuta pentru rolurile din “Moulin Rouge” (1952), regizat de John Huston, si din “Stigmatul raului/ Touch of Evil” (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebra mai ales pentru coafurile si tinutele ei spectaculoase, dar si pentru cele noua casatorii ale sale.
Zsa Zsa Gabor a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma caruia a ramas partial paralizata. Actrita de origine maghiara a suferit si un atac cerebral, în 2005.

Vezi si

VIDEO. Imagini rare cu actorul Gene Hackman, ajuns la 94 de ani

Gene Hackman, unul dintre cei mai importanți actori de la Hollywood, acum în vârstă de …