Thursday , July 18 2024

Soţiile frumoase, secretul unei căsnicii fericite

frumoasa

Bărbaţii consideră că secretul unei căsnicii îndelungate şi fericite nu constă în compatibilitatea dintre personalităţile celor doi soţi, nici în existenţa unor interese similare, ci în frumuseţea femeilor cu care sunt căsătoriţi, informează dailymail.co.uk.

O cercetătoare din statul american Texas a descoperit că bărbaţii căsătoriţi cu femei frumoase au căsnicii mai fericite, iar nivelul de satisfacţie maritală se menţine în timp la un nivel înalt.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi în cazul femeilor. Potrivit acestui studiu, gradul de atractivitate al soţului nu influenţează nivelul de fericire şi de satisfacţie al soţiilor.

Andrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences, a stat de vorbă cu peste 450 de tineri căsătoriţi, pe parcursul unei perioade de patru ani.

Analiza a inclus patru studii diferite, realizate pe patru grupuri de tineri căsătoriţi.

Înainte de începerea studiului, fiecare participant a primit un scor de atractivitate din partea unui comitet independent de cercetători.

Pe parcursul celor patru ani, fiecare soţ şi fiecare soţie au fost invitaţi, separat, de până la opt ori, să îşi declare nivelul de satisfacţie în privinţa vieţii de cuplu.

Soţii din toate cele patru grupuri s-au declarat mai satisfăcuţi decât soţiile lor la începutul căsniciei.

În timp, bărbaţii ale căror soţii au primit un scor de atractivitate ridicat şi-au menţinut satisfacţia maritală la un nivel mai mare decât cel declarat de soţiile lor.

La rândul lor, soţiile frumoase s-au declarat, în medie, mai satisfăcute, iar autorii studiului au atribuit acest nivel de satisfacţie următorului principiu: un soţ mai fericit face ca mariajul în sine să fie mai fericit.

În schimb, atractivitatea soţului nu a avut un impact asupra căsniciei. Femeile nu s-au declarat nici mai fericite, nici mai puţin fericite – nici la începutul căsniciei, nici pe parcursul celor patru ani – datorită sau din cauza gradului de atractivitate al soţilor lor.

Noua analiză confirmă concluziile formulate de profesorul Benjamin Karney care a coordonat un studiu similar în 2008.

Potrivit profesorului Karney, bărbaţii cu soţii frumoase “simt că au făcut o afacere bună” şi sunt dedicaţi relaţiei lor, întrucât simt că au avut noroc să se căsătorească cu femei frumoase – cu alte cuvinte, ei nu vor să îşi pună relaţia în pericol. Acest lucru face ca soţiile să fie mai fericite şi căsnicii, mai fericite, de asemenea.

Vezi si

Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție pentru evaziune fiscală. Aducea haine de lux din Turcia fără să declare veniturile

Poliţiştii au făcut, joi, 18 iulie, șase percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, printre cei …

One comment

  1. In Suceava sotiile sunt triste si suferinde …multe .Poate generatiile tinere nu vor mai indura si suporta ca cele de pana acum mojicia ,mitocania si prostia care macina pana la ..boala.