Thursday , September 21 2023

Seria "Razboiul Stelelor" va fi disponibila în format Blu-ray din toamna anului viitor

Star Wars
Compania de produc]ie a cineastului american George Lucas, LucasFilm, a anun]at c\ saga science-fiction “R\zboiul Stelelor” va ap\rea în format Blue-ray în toamna anului 2011, informeaz\ AFP.
“Pachetul «R\zboiul Stelelor Blu-ray» va con]ine cele [ase lungmetraje «R\zboiul Stelelor» utilizând cea mai bun\ prezentare posibil\ a imaginii [i sunetului”, se arat\ într-un comunicat al LucasFilm.
Anun]ul a fost f\cut la Star Wars Celebration V, o conven]ie a fanilor francizei, care are loc la Orlando, Florida (SUA).
“Blu-ray este indiscutabil cel mai bun mod de a viziona «R\zboiul Stelelor» acas\ – în high definition, de o calitate impecabil\. Calitatea imaginii [i a sunetului filmelor nu a fost niciodat\ mai bun\”, a declarat George Lucas în acela[i comunicat.
De asemenea, el a anun]at c\ vor fi disponibile [i alte produc]ii precum “documentare, film\ri în culise, interviuri, retrospective [i secven]e inedite din arhivele LucasFilm”.
LucasFilm [i drepturile pentru “R\zboiul Stelelor” apar]in Twentieth Century Fox, o filial\ a consor]iului media News Corporation.
“R\zboiul Stelelor/ Star Wars” este o serie epic\ science-fiction american\ conceput\ de George Lucas. Primul film din serie a fost lansat pe 25 mai 1977, de 20th Century Fox, [i a devenit un fenomen de cultur\ popular\, r\spândit în lumea întreag\, dup\ care au urmat înc\ dou\ filme, difuzate la distan]\ de trei ani. La [aisprezece ani dup\ difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nou\ trilogie, a c\rui ac]iune se petrece înaintea celei dintâi, iar ultimul film din aceast\ nou\ serie a fost difuzat pe 19 mai 2005.
Din 2008, încas\rile seriei formate din [ase p\r]i au fost totalizate la aproximativ 4,3 miliarde de dolari, f\când-o s\ fie a treia serie cu cele mai mari câ[tiguri din lume, dup\ “James Bond” [i “Harry Potter”. Seria de filme “R\zboiul Stelelor” a dat na[tere [i altor extensii de brand, incluzând c\r]i, seriile de televiziune, jocuri video [i benzi desenate.

Vezi si

Actorul Stephen Fry a ajuns la spital după ce a căzut de pe scenă, în Londra. El a prezentat un documentar narat de AI cu vocea lui, fără știrea actorului

Actorul şi prezentatorul britanic Stephen Fry a fost transportat de urgenţă la spital după ce …