Monday , January 30 2023

Scenariștii americani au anunțat lista cu cele mai bune scenarii din secolul 21

Scenariștii din cinematografie au decis: filmul ”Get Out” are cel mai bun scenariu din secolului 21, cel puțin până în prezent, relatează AFP, citat de Agerpres.


Membrii Sindicatului scenariștilor americani au votat acest thriller din 2017, regizat de Jordan Peele, drept cel mai bun scenariu din ultimii 21 de ani, “Get Out” situându-se în fruntea unei selecții ce cuprinde în total 101 producții.
“Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, cu Jim Carrey și Kate Winslet, ocupă locul secund pe podium, devansând producția “The Social Network”, despre crearea Facebook, și filmul noir sud-coreean “Parasite”, recompensat cu Oscar în 2020.
Selecția scenariștilor include genuri diverse, de la filme de animație (“The Incredibles”), filme de acțiune, precum “Ocean’s Eleven”, documentarul-parodie “Borat” și producții ce îmbină anticipația și oniricul, precum “Inception”, de Christopher Nolan.
“Însuși conceptul de ‘scriitură pentru marele ecran’ traversează o criză existențială”, se subliniază pe pagina de internet a sindicatului scenariștilor.
“Sistemul de studio a lăsat loc sistemului de streaming în care totul, indiferent de sursă, concurează pentru atenție. Această democratizare a conținutului a însemnat și o schimbare a numeroase reguli”, se arată în mesaj.
“Profunzimea caracterului, cândva rezervată strict dramei sau filmului tematic, nu mai este exclusă într-un film cu supereroi sau într-un film despre o domnișoară de onoare care se poartă urât. Iar genurile care anterior erau bine definite, precum cel științifico-fantastic ori horror, comedia sau drama, se intersectează liber, uneori într-un singur scenariu”, continuă textul.
Această nouă selecție a scenariștilor vine în continuarea unei liste anterioare, realizată în urmă cu cincisprezece ani, în care s-a distins legendarul film “Casablanca”, cu Humphrey Bogart, al cărui scenariu a fost desemnat cel mai bun din toate timpurile, urmat de “The Godfather”. (Agerpres)

Vezi si

Lisa Loring, care a interpretat rolul lui Wednesday în „Familia Addams” în anii 60, a murit în urma unui AVC

Lisa Loring, actrița care a interpretat rolul lui Wednesday în ecranizarea „Familiei Addams” din anii …