Sunday , March 3 2024

Scandalul "Top Gear": Seful BBC a fost pus sub paza, din cauza unor amenintari cu moartea, dupa concedierea lui Jeremy Clarkson

clarkson.jpgf

Directorul general al BBC Tony Hall a declarat ca se afla sub protectie dupa ce a primit amenintari cu moartea, ca urmare a scandalului cu Jeremy Clarkson.
Conform The Guardian, Scotland Yard a anuntat ca a declansat o ancheta in privinta amenintarilor primite de seful BBC, dupa ce scandalul a luat o intorsatura urata, iar Jeremy Clarkson a fost concediat. Potrivit sursei citate, care citeaza la randul sau publicatia Mail on Sunday, seful securitatii BBC a facut un apel urgent la personalul din fostele Trupe Speciale britanice, pentru a lua parte la operatiunile de paza a Lordului Hall – actiune care ar costa peste 1000 de lire sterline pe zi.
“Miercuri a aparut o urgenta, sa gasim 8 barbati din echipa de securitate, care sa-l pazeasca pe directorul general al BBC. A fost selectata o echipa de ofiteri, carora li s-a spus ca DG a primit o amenintare directa cu moartea, ca urmare a concedierii lui Jeremy Clarkson de catre BBC. Unele operatiuni urmau sa fie vizibile, in timp ce alti bodyguarzi trebuiau sa fie cat mai discreti.” a declarat o sursa apropiata fortelor de securitate.
Fara sa-l numeasca pe Hall, politia a emis un comunicat in care se precizeaza ca se fac investigatii asupra unor amenintari cu moartea, lansate saptamana trecuta.
Se banuieste faptul ca Hall si sotia sa, Cynthia, se afla sub paza la locuinta lor din Oxfordshire dupa ce au primit un email, la doar cateva ore dupa concedierea realizatorului Top Gear.

Vezi si

VIDEO. Activiști PETA au întrerupt prezentarea Victoriei Beckham la Paris Fashion Week

Activişti ai grupului pentru drepturile animalelor PETA au perturbat, vineri, prezentarea de modă a Victoriei …