Monday , March 4 2024

Scandalul operatiilor estetice ilegale: Anda Adam, printre vedetele 'tunate" la Spitalul de Arsi

anda-adam

Scandalul operaţiilor estetice efectuate ilegal la Spitalul de Arşi din Capitală are ramificaţii şi în lumea mondenă a Bucureştilor. Două dintre figurile publice care au beneficiat de “mărinimia” medicilor care făceau internări pentru diagnostice false şi operaţii estetice ilegale sunt Mădălina Secuianu şi Roxana Marinescu.
Mădălina Secuianu şi Roxana Marinescu au mers vineri la Spitalul de Arşi, însă nu se ştie dacă au fost audiate de anchetatori. Asaltate de jurnalişti, cele două nu au dorit să dezvăluie nici ce operaţii şi-au făcut, nici cât au plătit pentru intervenţii.
Chiar şi unul dintre medicii implicaţi a făcut pe neştiutorul când a fost chestionat pe tema audierilor. “Nu ştiu nimic, n-am fost chemat la nicio audiere”, a spus acesta.
Printre medicii vizaţi de anchetă se numără Victor Schwartz, dar şi directorul spitalului, doctorul Vitalie Stan.
Ancheta vizează operatii efectuate din 2013 pana acum, dar se va extinde dupa ce ridica toate documentele.
Din primele informaţii rezultă că până acum s-a dovedit că 60 de pacienti s-au operat ilegal, iar cum CNAS deconta, in medie, aproximativ 2000 euro pentru o intervenţie, prejudiciul poate fi estimat la peste 100.000 de euro.
Medicii erau însă cei mai câştigaţi , ei încasând lunar “atenţii” care ajungeau să totalizeze şi 20.000 euro.
Printre vedetele care se pare că au beneficiat de operaţii estetice la Spitalul de Arşi s-ar număra Anda Adam, Mihai Mitoşeru, Răzvan Ciobanu, Mara Bănică sau Ioana Tufar.
Vineri dimineaţă au avut loc 23 de percheziţii la medici şi la un Spitalul de Arşi din Capitală. Doctorii sunt acuzaţi că au luat mită pentru operatii estetice ilegale, care s-au desfăşurat în spital. Mai mult, medicii au făcut şi internări ilegale. 12 procurori au participat la acţiune.
Procurorii au informaţii că la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti erau internate mai multe persoane cu diagnostice false. Medicii efectuau operaţii fictive de implanturi mamare, operaţii de înfrumuseţare, după care costurile pentru operaţiile inexistente erau decontate.
“Activitatea infracţională a constat, în principal, în următoarele: internarea fără drept a unor persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals; prin folosirea fără drept a logisticii spitalului, realizarea unor operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier etc. – în timpul programului de lucru; perceperea unor sume importante de bani, cu titlu de mită, pentru efectuarea operaţiilor; decontarea ilicită a serviciilor medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
romaniatv.net
 
 

Vezi si

VIDEO. BRIT Awards: Raye a câștigat 6 premii, un record

Cântăreaţa şi compozitoarea Raye a câştigat, sâmbătă, la Londra şase premii la gala BRIT, inclusiv …