Wednesday , November 30 2022

Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru sinistraţii din Japonia

Actriţa americană Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru familiile din Japonia afectate de seismul şi tsunami-ul care au lovit această ţară la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat, joi, reprezentanţi ai Crucii Roşii americane.
“Crucea Roşie americană este extrem de recunoscătoare pentru acest sprijin generos din partea Sandrei Bullock şi a familiei sale”, se afirmă în comunicatul de presă emis de această organizaţie. Această donaţie este “de o importanţă crucială într-o perioadă în care Crucea Roşie depune eforturi uriaşe pentru a asigura ajutorul de urgenţă” acordat sinistraţilor.
Aceasta este cea mai mare donaţie făcută de o celebritate în contul Crucii Roşii după seismul din Japonia şi până în prezent, deşi organizaţia de caritate a anunţat că a primit şi alte donaţii importante, însă ele proveneau din surse anonime.
La rândul ei, organizaţia USAID (United States Agency for International Development) a donat Crucii Roşii japoneze suma de 10 milioane de dolari.
Aceasta nu este pentru prima oară când Sandra Bullock a făcut donaţii importante pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unor catastrofe naturale. Actriţa americană, laureată cu Oscar în 2010 pentru rolul din drama “The Blind Side”, a donat tot 1 milion de dolari pentru victimele cutremurului din Haiti. Ea este implicată şi în acţiunile umanitare şi de reconstrucţie a oraşului american New Orleans, ce a avut mult de suferit de pe urma uraganului Katrina din 2005.
Şi alte staruri internaţionale au început să facă donaţii în favoarea familiilor din Japonia. Miercuri, cântăreaţa Lady Gaga a anunţat că a obţinut 250.000 de dolari doar în două zile, vânzând o linie de brăţări din cauciuc, al căror design îi aparţine.
Grupul rock Linkin Park, printr-unul dintre soliştii săi, Mike Shinoda, care este de origine japoneză, a anunţat că a creat o linie de tricouri – care conţin mesajul “Nu sunteţi singuri” -, iar încasările obţinute din vânzarea acestora vor fi donate unei asociaţii de caritate.
La rândul lor, membrii grupului Black Eyed Peas şi-a îndemnat fanii, printr-un mesaj înregistrat la sfârşitul celui mai recent videoclip al grupului, să facă donaţii în contul Crucii Roşii.
Cineastul american Clint Eastwood a anunţat că va dona Crucii Roşii din Japonia o parte din încasările generate de cel mai recent film al său, drama “Hereafter: Dincolo de viaţă”, provenind din vânzările de DVD-uri şi discuri Blue-ray.
Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a provocat valuri tsunami şi a fost urmat de replici puternice. Acest seism este al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …