Monday , December 4 2023

Russell Crowe devine personajul biblic Noe, într-un film regizat de Darren Aronofsky

Actorul australian Russell Crowe va interpreta rolul principal în filmul “Noah”, regizat de Darren Aronofsky, care va spune povestea personajului biblic Noe, care prime[te misiunea divin\ de a salva omenirea de un potop nimicitor, informeaz\ contactmusic.com.
“Mul]umesc studiourilor Paramount [i companiei de produc]ie Regency pentru c\ m-au ajutat s\ aduc un suflu nou în aceast\ poveste biblic\”, a declarat regizorul Darren Aronofsky.
“M\ bucur\ faptul c\ Russell Crowe îmi va fi al\turi în aceast\ aventur\. Talentul s\u uria[ m\ ajut\ s\ dorm mai bine noaptea. Abia a[tept s\ fiu uluit de el în fiecare zi”, a ad\ugat cineastul american.
Filmul va fi o produc]ie Paramount [i New Regency, produc\torii fiind Aronofsky, partenerul s\u de la Protozoa Pictures, Scott Franklin, [i Mary Parent. Scenariul a fost scris de Aronofsky [i Ari Handel [i revizuit de John Logan.
În abordarea regizorului Darren Aronofsky asupra potopului biblic, Noe este un b\rbat care iube[te P\mântul [i toate creaturile sale, dar este dezam\git de felul în care oamenii au tratat planeta.
Lungmetrajul “Noah” va fi lansat pe marile ecrane în 2014.
Actorul Russell Crowe, care s-a n\scut în Noua Zeeland\, dar a crescut în Australia, a câ[tigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru presta]ia din “Gladiatorul”, primind alte dou\ nominaliz\ri la premiile Academiei americane pentru rolurile din “Scandal în industria tutunului/ The Insider” (1999) [i “O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind” (2001).
Regizorul, scenaristul [i produc\torul american Darren Aronofsky a devenit celebru înc\ de la debutul s\u, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula “Pi”. A continuat cu “Requiem for a Dream”, primit cu ova]ii la Festivalul de Film de la Cannes, devenit apoi unul dintre filmele cult ale sfâr[itului de secol XX, [i cu “Fântâna”, “Lupt\torul/ The Wrestler” (Leul de Aur la Vene]ia în 2008). Thrillerul s\u “Leb\da neagr\/ Black Swan” a deschis Festivalul de la Vene]ia în 2010, înainte de a deveni o pelicul\ apreciat\ de critici, dar [i de public. Acest lungmetraj a primit cinci nominaliz\ri la premiile Oscar, inclusiv la categoriile “cel mai bun film” [i “cel mai bun regizor”, dar a trebuit în cele din urm\ s\ se mul]umeasc\ cu o singur\ statuet\ – cea câ[tigat\ de Natalie Portman la categoria “cea mai bun\ actri]\ în rol principal”.

Vezi si

VIDEO. Actorul Stanley Tucci a vizitat refugiați ucraineni în R. Moldova și a învățat să gătească borș

Stanley Tucci, cunoscut pentru rolurile din „ER” („Spitalul de urgență”), „Diavolul se îmbracă de la …