Thursday , May 16 2024

Russell Crowe a participat la proiecția specială a noului său film, la Vatican

Vaticanul a oferit noilor recruți din forțele sale de poliție și din Garda Elvețiană bere și floricele de porumb la o proiecție specială a noului film „The Greatest Beer Run Ever”, care a fost încununată de o întâlnire cu unul dintre protagoniști – Russell Crowe, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Russell Crowe, aflat în Italia pentru Festivalul de Film de la Roma, a intrat în mica sală de proiecție a Vaticanului – care are doar 50 de locuri – pentru a saluta publicul între două proiecții consecutive.

Acțiunea filmului „The Greatest Beer Run Ever” are loc în New York și în Vietnam în 1967 și se bazează pe povestea adevărată a lui John „Chickie” Donohue, care a adus în Vietnam cutii de bere de la barul din cartier pentru a le ridica moralul prietenilor care luptau acolo.

Donohue este interpretat de Zac Efron, iar Crowe joacă rolul lui Arthur Coates, un fotograf de război înrăit și consumator de băuturi alcoolice. Bill Murray joacă rolul unui veteran înrăit și super-patriot din al Doilea Război Mondial care conduce barul din cartierul Inwood din Manhattan.

Evenimentul de la Vatican a fost organizat de părintele Andrew Small, un oficial al Comisiei pentru protecția minorilor de la Vatican, care are o apariție în rolul unui preot paroh din cartier.

„Simt că mă simt înrudit cu bărbații de aici, de la Vatican, care ne protejează și m-am gândit că invitându-i pe ei și pe prieteni la un film este ceea ce faci când vrei să fii prietenos”, a declarat Small.

Reuters a vorbit cu câțiva recruți care s-au bucurat de film, o comedie-dramă al cărei fundal este modul în care războiul a divizat profund familiile americane, prietenii de pahar și societatea în general.

În film, Donohue a purtat și un rozariu de la o mamă din cartier pentru a-l dărui fiului ei din Vietnam, dar acesta a fost ucis înainte ca Donohue să îl găsească.

În timp ce filmul era proiectat luni, Small a mers la reședința din apropiere a Papei Francisc, iar acesta a binecuvântat câteva zeci de rozarii care au fost dăruite celor prezenți la proiecție.

Crowe a vizitat mai târziu Bazilica Sfântul Petru și a avut parte de o privire rară, de aproape, „Pieta” lui Michelangelo, fiindu-i permis să treacă în spatele geamului antiglonț care sigilează o capelă laterală unde este expusă.

Vezi si

Meryl Streep, recompensată cu Palme d’Or onorific în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes

Actriţa americană Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, a primit marţi seară, …