Thursday , July 25 2024

Roger Waters lucrează la un nou album și respinge o posibilă reuniune a formației Pink Floyd

Muzicianul britanic a respins ideea unei posibile reuniuni a formației rock Pink Floyd, declarând că este “ocupat cu alte lucruri”, inclusiv cu munca la un nou album și cu scrierea unei cărți de memorii, transmite Reuters, citată de Agerpres.


Chitaristul și cantautorul Roger Waters a declarat într-un interviu acordat Reuters că i-a plăcut perioada petrecută în trupa Pink Floyd, la fondarea căreia a luat parte, în 1965, însă a precizat că nu intenționează să cânte din nou cu cei doi foști colegi de trupă rămași în viață, bateristul Nick Mason și chitaristul David Gilmour.
Waters, forța creatoare din spatele unor albume precum “The Dark Side of the Moon” și “The Wall”, a părăsit Pink Floyd în 1985, în urma unor diferende de ordin personal și creativ.
Muzicianul a fost implicat în dispute juridice cu privire la utilizarea numelui grupului, în timp ce foștii săi colegi de trupă au continuat să cânte fără el.
El și Gilmour s-au aflat în conflict ani de zile, în una dintre cele mai faimoase dispute din lumea muzicii rock, cei doi mutându-și diferendele în mediul online, pe rețelele sociale unde au dispute pe tema războiului Rusia-Ucraina.
Întrebat dacă ar putea cânta din nou împreună, Waters a răspuns: “Nu, pentru ce?”
El a declarat că ideea unei reuniuni a venit de la persoane nostalgice, adăugând că nu împărtășește această nevoie.
Membrii Pink Floyd au cântat ultima dată împreună cu ocazia concertului caritabil Live 8 de la Londra, în 2005, când Waters s-a alăturat pe scenă lui Mason, cu care este prieten, lui Gilmour și clăparului Richard Wright.
“Am făcut-o. și nu regret pentru că Rick (Wright) era încă în viață și mă bucur că am avut ocazia să cântăm măcar trei sau patru piese”, a spus Waters.
“Am cântat destul de bine și oamenilor le-a plăcut. Așa că sunt foarte, foarte bucuros. Vreau să fac ceva asemănător? Nu, nu vreau, mai ales că doar trei dintre noi mai suntem în viață”, a spus muzicianul.
Richard Wright a murit în 2008. Liderul original al trupei, Syd Barrett, care a părăsit Pink Floyd în 1968 din cauza comportamentului său instabil cauzat de abuzul de droguri, a murit în 2006.
Într-un interviu acordat Reuters în luna mai, Mason s-a arătat deschis la posibilitatea unei reuniuni, precizând însă că nu există o dorință în acest sens din partea lui Waters și a lui Gilmour.
Roger Waters a subliniat că este “ocupat” și că nu ar fi vorba de o “ranchiună”. “Sunt ocupat să fac alte lucruri. Nu are nimic de-a face cu vreo ranchiună sau altceva. Oamenii sunt diferiți”, a spus Waters. “David și cu mine suntem oameni foarte, foarte diferiți și asta e în regulă”, a adăugat el.
Waters, în vârstă de 80 de ani, a declarat că în prezent lucrează la noul său album, intitulat “The Bar”, precum și la o carte de memorii. “Lucrez la ea de câțiva ani, iar acum sunt într-un fel de proces de editare. Deci, sunt un tip ocupat”, a spus el.  (Agerpres)

Vezi si

Jennifer Aniston, revoltată de comentariile lui JD Vance, ales de Trump să-i fie vicepreședinte, privind femeile „fără copii, care au pisici și sunt nefericite”

Jennifer Aniston, actrița care a dezvăluit că a încercat să devină mamă ani la rând …