Monday , May 27 2024

Robert Plant renunta la rock

Robert Plant
Muzicianul britanic Robert Plant, fostul solist al trupei Led Zeppelin, a declarat într-un interviu recent c\ a renun]at la stilul rock [i c\ se va concentra asupra altor genuri muzicale, informeaz\ contactmusic.com.
Robert Plant, care a refuzat cererea fo[tilor s\i colegi de a reforma trupa Led Zeppelin pentru a sus]ine un turneu mondial, a declarat c\ preferin]ele lui muzicale s-au schimbat complet.
Referindu-se la activitatea muzical\ a fostului s\u coleg John Paul Jones, care cânt\ în prezent în grupul Them Crooked Vultures, celebrul muzician britanic a declarat: “M\ simt foarte departe de stilul heavy rock. Mi se pare destul de ciudat felul în care drumul meu în via]\ s-a intersectat cu cel al lui John – a fost ca [i cum lumile noastre au intrat în coliziune”.
Robert Plant, în vârst\ de 62 de ani, a recunoscut cu aceast\ ocazie c\ organismul s\u nu mai rezist\ prea bine în timpul concertelor rock, din cauza nivelului ridicat de decibeli, iar dup\ ultimul concert rock la care a asistat, muzicianul a declarat c\ urechile sale “au sângerat timp de dou\ zile”.
Plant, care a câ[tigat în 2009 mai multe premii Grammy pentru albumul “Raising Sand”, lansat împreun\ cu solista de muzic\ country Alison Krauss, sper\ s\ se concentreze asupra altor stiluri muzicale [i s\ adopte, totodat\, un alt stil de via]\.
Membrii Led Zeppelin s-au reunit în decembrie 2007, pentru un concert unic, un omagiu adus fondatorului companiei Atlantic Records, Ahmet Ertegun, cu care celebra trup\ a semnat un contract în 1968. Trupa s-a destr\mat în 1980, în urma decesului tobo[arului John Bonham.
Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreag\. Printre cele mai de succes piese ale trupei se num\r\ “Stairway to Heaven”, “Whole Lotta Love” [i “Kashmir”.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …