Monday , October 3 2022
Breaking News

Restaurantul Noma din Copenhaga, cel mai bun restaurant din lume pentru al treilea an consecutiv

Restaurantul danez Noma, al tân\rului maestru buc\tar René Redzepi, a fost desemnat cel mai bun din lume, luni, pentru al treilea an consecutiv, într-un top al celor mai bune 50 de restaurante de pe planet\ alc\tuit de revista britanic\ Restaurant, informeaz\ AFP.
Noma, amenajat într-un fost depozit din portul ora[ului Copenhaga, s-a impus pentru a treia oar\ consecutiv în aceast\ list\ a celor mai bune 50 de restaurante din lume, alc\tuit\ de 800 de exper]i în gastronomie [i critici în domeniu.
Acest succes încununeaz\ creativitatea danezului René Redzepi, în vârst\ de 33 de ani, ambasador al buc\t\riei nordice, compus\ din ingrediente locale [i de sezon.
Spania are dou\ restaurante în topul primelor cinci – El Celler de Can Roca din Girona, pe locul al doilea, [i Mugaritz din Donostia-San Sebastian, pe locul al treilea – [i un al treilea (Arzak din San Sebastian), clasat pe locul al optulea în Top 10.
Maestrul buc\tar Elena Arzak, fiica renumitului Juan Mari Arzak, a primit premiul Veuve Cliquot care recompenseaz\ în fiecare an pe cea mai bun\ femeie buc\tar din lume.
În topul restaurantelor pe locul al patrulea s-a clasat restaurantul brazilian D.O.M. din Sao Paolo, iar pe pozi]ia a cincea se afl\ restaurantul italian Osteria Francescana din Modena.
[apte restaurante fran]uze[ti figureaz\ în Top 50. Dintre acestea, cel mai bine plasat este “L’atelier”, condus de maestrul buc\tar Joël Robuchon, care ocup\ pozi]ia a 12-a.
Premiul “One to Watch”, care recompenseaz\ un restaurant deosebit de promi]\tor, a revenit în acest an restaurantului francez “La Grenouillère” din localitatea La Madelaine-sous-Montreuil din nordul Fran]ei.
Îns\ legendarul El Bulli al spaniolului Ferran Adria, desemnat de patru ori câ[tig\tor – din 2006 pân\ în 2009 – nu mai figureaz\ în acest clasament, deoarece [i-a închis por]ile pentru o perioad\, urmând s\ fie renovat [i reinaugurat în 2014.
Clasamentul alc\tuit de Restaurant Magazine a fost criticat anul trecut de mai mul]i mae[tri buc\tari [i exper]i în gastronomie din Fran]a, care sus]ineau c\ îi lipse[te rigoarea [i c\ reflect\ prea mult moda de moment.

Vezi si

VIDEO FABULOS. Super-modelul Bella Hadid, îmbrăcată într-o rochie din lichid, chiar pe scenă, la Paris

Casa de modă Coperni a ridicat ștacheta în domeniul tehnologiei fashion la sfârșitul show-ului în …