Wednesday , June 19 2024

Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la Cannes cu prilejul premierei peliculei ”Kinds of Kindness”, al doilea film consecutiv cu Emma Stone, a spus că filmele sale, deseori comedii negre, sunt mai puțin ciudate decât ceea ce se petrece în lume, scrie Reuters.

Lanthimos este cunoscut grație unor comedii absurde precum ”The Lobster”, în care persoane celibatare se transformă dacă nu-și găsesc un partener, sau ”Poor Things”, un film inspirat din povestea lui Frankenstein. Nici noul său film, selectat în competiția oficială de la Cannes, nu este o excepție.
”Kinds of Kindness” este o poveste în trei părți, cu fire epice diferite, dar cu aceeași actori și teme, printre care paranoia, dinamica puterii în relații și pragul de violență.
”Nu vi se pare că e ceva în neregulă cu lumea? Poate într-o mai mare măsură decât filmele pe care le facem”, a spus Lanthimos în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă, la o zi după premiera filmului.
”Munca mea și munca altor oameni probabil reflectă lumea și încercăm să facem acest lucru pe cât de bine putem”, a spus el la conferința de presă la care au participat, pe lângă Emma Stone, și actorii Jesse Plemons și Willem Dafoe.
Cronicile primite de film au fost în mare parte favorabile: Variety l-a denumit ”un amestec confuz menit să uimească și să încânte în aceeași măsură”, în timp ce The Guardian l-a descris ca un ”triptic macabru, absurd” și i-a oferit patru stele din cinci.
Filmul a fost inspirat inițial de excentricul împărat roman Caligula și de ideea ca un singur om poate avea un control complet asupra altuia, a spus Lanthimos.
Cu toate acestea, regizorul nu a oferit mai multe detalii și a spus că procesul său de creație este mai degrabă instinctiv decât intelectual.
”Şi cred că e mai valid ca oamenii care privesc filmul să-și formeze propria viziune”, le-a spus regizorul jurnaliștilor.
”Kinds of Kindness” este cea de-a treia colaborare dintre Emma Stone și Lanthimos după ”The Favourite” și ”Poor Things”, peliculă care a obținut mai multe premii Oscar anul acesta.
”Sunt atrasă de poveștile lui. Sunt atrasă de filmele lui. Sunt atrasă de felul în care el vede lumea și personajele, precum și de felul în care abordează lucrurile”. (Agerpres)

Vezi si

Justin Timberlake, arestat pentru conducere sub influența alcoolului

Cântărețul Justin Timberlake a fost arestat luni seară pentru că a condus în stare de …