Sunday , April 14 2024

Razboiul scunzilor pentru Guinness Book: 68,5 cm inaltime versus 56

Edward Nino Hernandez are 24 de ani, masoara 68,5 cm si cintareste 10 kg
Edward Nino Hernandez este în multe privin]e un tân\r columbian normal la cei 24 de ani ai s\i. Iube[te muzica reggaeton, viseaz\ s\-[i cumpere o ma[in\, de preferin]\ un Mercedes, [i vrea s\ c\l\toreasc\ pentru a vedea lumea. Nu m\soar\ decât 68,5 centimetri în\l]ime la o greutate de 10 kilograme, fiind cel mai mic om de pe planet\ conform Guinness World Records. Titul este disputat îns\ [i de nepalezul Khagendra Thapa Magar care va împlini 18 ani la 14 octombrie [i m\soar\ doar 56 de centimetri în\l]ime.
‘Nu a mai crescut de la vârsta de 2 ani’, poveste[te mama sa, Noemi Hernandez, despre primul n\scut dintre cei cinci copii ai s\i.
De]in\torul anterior al recordului era chinezul He Pingping care avea cu doar 4 centimetri mai mult decât columbianul [i a încetat din via]\ la 13 martie. Viitorul nu sun\ îns\ bine pentru Nino Hernandez, el urmând s\ piard\ acest record în favoarea nepalezului Khagendra Thapa Magar care va împlini 18 ani la 14 octombrie. Nepalezul m\soar\ doar 56 de centimetri în\l]ime [i este actualul de]in\tor al recordului Guinness pentru cel mai scund adolescent.
Conform p\rin]ilor s\i, medicii nu au putut niciodat\ s\ explice cauzele pentru care Nino Hernandez nu a mai crescut dup\ vârsta de 2 ani.
‘Sunt fericit pentru c\ sunt unic’, declara vineri Nino Hernandez într-un interviu oferit agen]iei americane de pres\. El nu are probleme majore de s\n\tate în afara unei cataracte care îi afecteaz\ ambii ochi [i care necesit\ o interven]ie chirurgical\ pe care familia sa nu [i-o poate permite.
La fel ca orice tân\r de vârsta sa, Nino are [i o prieten\ în vârst\ de 18 ani, pe nume Fanny. Prietena sa m\soar\ cu pu]in sub 1,5 metri.
Îns\ faptul c\ este cel mai scund om din lume are [i p\r]i negative. Nino sus]ine c\ este agasat de faptul c\ toat\ lumea dore[te s\-l ating\ [i încearc\ s\-l ia în bra]e pentru a face poze.

Vezi si

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit vineri la Florența, la vârsta de 83 de …