Friday , December 2 2022

R. Moldova rateaza finala Eurovision al treilea an la rand. Iata tarile calificate

lidia isac

Lidia Isac, tanara care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2016, nu a reusit, marti seara, sa treaca de prima semifinala cu piesa “Falling Stars”. Astfel, tara vecina rateaza pentru al treilea an la rand finala concursului.
Dupa prima semifinala, Azerbaidjan, Rusia, Olanda, Ungaria, Croatia, Austria, Armenia, Cehia, Cipru si Malta s-au calificat in finala Eurovision 2016, arata Moldova.org.
Joi seara va avea loc cea de-a doua semifinala a concursului si vor urca pe scena artisti din Letonia, Polonia, Elvetia, Israel, Belarus, Irlanda, Macedonia, Lituania, Australia, Slovenia, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Norvegia, Georgia, Albania si Belgia.
Cei care vor trece mai departe, alaturi de cei calificati in urma primei semifinale, dar si cei din cinci tari care s-au calificat automat (Suedia, Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie) se vor infrunta in finala de pe 14 mai.
Amintim ca Romania a fost exclusa anul acesta de la Eurovision din cauza datoriilor acumulate de Televiziunea Romana la EBU.

Vezi si

Breșă de securitate în WhatsApp. 360 de milioane de numere, expuse

O breșă de securitate în WhatsApp a expus numerele de telefon a aproximativ 360 de …

One comment

  1. imi pare rau de republica moldova dar voi sustine celelalte tari calificate din prima semifinala in finala sigur ca voi sustine si celelalte tari care se vor califica din a doua semifinala in finala in prima semifinala eu am avut vreo doua trei favorite armenia austria rusia si croatia in rest nu mi-au placut asa celelalte tari cum ar fi cipru cehia malta ungaria olanda si azerbaidjan iar din a doua semifinala nu stiu exact dar voi afla exact ce tari am ca favorite probabil ucraina australia bulgaria norvegia albania sau belgia mai putin lituania letonia irlanda macedonia israel elvetia polonia belarus de republica moldova inca o data imi pare rau ca speram ca daca nu vad pe romania sa o vad macar pe moldova dar nu a fost sa fie