Monday , October 3 2022

Profesorul de la "Jean Monnet" a facut sex cu eleva lui ca s-o pedepseasca

Dupa 11 zile de la decizia de arestare a profesorului de sport de la Liceul “Jean Monnet”, acuzat ca a facut sex cu eleva sa minora, magistratii au redactat motivarea si au explicat de ce l-au trimis dupa gratii pe Dan Octavian Visan. In opinia acestora, dascalul are un “tip specific de deviatie si violenta sexuala”, intrucat si-a pedepsit eleva pentru ca a intretinut relatii sexuale si cu alte persoane, iar lasarea sa in libertate induce sentimentul ca este permisa intretinerea de relatii sexuale de catre profesori cu oricare liceana minora.
Magistratii au constatat ca intre profesorul Dan Octavian Visan si Oana s-au consumat doua acte sexuale normale, unul la initiativa victimei, celalalt la initiativa inculpatului, iar un altul in “conditiile in care partea vatamata se afla deja in stare avansata de ebrietate”. Mai grav, remarca judecatorii, este faptul ca “dincolo de problema consimtamantului, exista certitudinea ca acest act particular a fost realizat de inculpat cu scopul de a o pedepsi pe eleva sa pentru faptul ca anterior minora a intretinut relatii sexuale cu alte persoane”, excursia fiind contextul ideal de care profesorul a profitat din plin pentru a pune in practica relatia cu Oana.
Din acest motiv, “el i-a spus ca o adora, ca isi doreste copii cu aceasta, atingand-o semnificativ din punct de vedere emotional”. De aceea, instanta mentioneaza ca “acest tip de comportament sexual al inculpatului denota un tip specific de deviatie sexuala, relevant din punctul de vedere al potentialului de violenta sexuala de care este capabil. El a dorit si a obtinut o relatie facila, initiata insa din postura si calitatea de profesor, folosindu-se de pozitia sa, cat si de relatiile sale amicale cu elevii”.
Judecatorii au retinut si faptul ca Visan avea “o astfel de influenta” nu numai asupra partii vatamate, dar si asupra altor liceene, dovada fiind faptul ca o fata era chiar invidioasa pe Oana pentru ca aceasta a fost preferata profesorului si nu ea. “Inculpatul si-a folosit influenta in scopul intretinerii de relatii sexuale de orice natura cu elevele sale minore, avem de-a face cu o folosire abuziva a acestei influente, intrucat inculpatul si-a incalcat atributiile de serviciu, a incalcat legea invatamantului si statutul cadrelor didactice. El a incercat sa puna la indoiala moralitatea elevei, profitand si de carentele evidente in educatie a acesteia, de lipsa unor repere morale fundamentale, culpa familiei, dar si de atmosfera generala de promiscuitate tolerata in randul mediilor frecventate de tineri”, se arata in motivare. Din aceasta cauza, instanta a constatat ca deciziile tinerei eleve nu sunt mature si asumate si a hotarat trimiterea lui Visan dupa gratii pentru a nu induce “sentimentul periculos ca este permisa intretinerea de relatii sexuale de catre profesori cu oricare eleva sau liceana minora”.

Vezi si

VIDEO FABULOS. Super-modelul Bella Hadid, îmbrăcată într-o rochie din lichid, chiar pe scenă, la Paris

Casa de modă Coperni a ridicat ștacheta în domeniul tehnologiei fashion la sfârșitul show-ului în …