Saturday , June 22 2024

Printul William nu vrea sa fie rege în locul tatalui sau, printul Charles

Prin]ul William nu vrea s\ fie rege în locul tat\lui s\u, prin]ul Charles, a[a cum au declarat britanicii c\ î[i doresc, în trei sondaje de opinie recente, informeaz\ AFP, citând presa britanic\.

Un apropiat de rang înalt al monarhiei britanice, citat de Sunday Telegraph, a declarat c\ prin]ul William nu are nicio îndoial\ c\ prin]ul Charles va fi urm\torul rege al Marii Britanii, dup\ moartea reginei Elisabeta a II-a.
“Prin]ul William este con[tient de specula]iile care au ap\rut, dar are un caracter puternic. El [tie care este locul s\u în familia regal\ [i se consider\ pe o treapt\ de jos. Nu are nicio dorin]\ de a urca rapid pe aceast\ scar\ a monarhiei, înainte de vreme”, a declarat sursa citat\.
“Amândoi (prin]ii William [i Charles, n.r.) vor ca lucrurile s\ decurg\ natural în sânul institu]iei, nimeni nu cultiv\ ideea c\ o genera]ie ar putea fi s\rit\”, a mai precizat aceea[i surs\.
Pe de alt\ parte, potrivit rezultatelor a trei sondaje de opinie, britanicii ar dori ca William s\ fie urm\torul rege al Marii Britanii [i nu prin]ul Charles.
“Mecanismul succesiunii la tron nu este fondat pe popularitate, deci toate sondajele despre urm\torul monarh nu au nicio relevan]\”, a declarat lordul Anthony Lester, expert în constitu]ia britanic\.
Prin]ul William, nepotul reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, a anun]at recent c\ se va c\s\tori cu logodnica lui, Kate Middleton, nunta urmând s\ fie celebrat\ pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra.
Prin]ul William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, dup\ tat\l s\u, prin]ul Charles.

Vezi si

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul Donald Sutherland, protagonistul unor filme precum „Jocurile foamei” și „Animal House”, a murit la …