Sunday , February 5 2023

Prinţul William încurajează vaccinarea şi avertizează cu privire la mesajele de dezinformare de pe rețelele sociale

Prinţul William i-a avertizat pe compatrioţii săi cu privire la mesajele celor care sunt împotriva vaccinurilor pe reţelele de socializare, într-un videoclip publicat sâmbătă seară, după un apel similar de marţi al reginei Elizabeth a II-a, bunica sa, informează AFP.

„Reţelele de socializare sunt uneori inundate de zvonuri şi de dezinformări”, a declarat ducele de Cambridge în videoclipul difuzat de Palatul Kensington.

El apare alături de soţia sa Kate, ducesa de Cambridge, vorbind cu două persoane vulnerabile care vor putea în curând să primească primul vaccin, transmite News.ro.

Într-un alt videoclip, o femeie numită Shivali, care suferă de diabet tip II, declară că a citit pe reţelele de socializare numeroase mesaje şi că, în primă fază, au neliniştit-o cu privire la administrarea vaccinului.

„Trebuie să fim atenţi pe cine credem şi de unde ne luăm informaţiile”, a explicat prinţul.

„Kate şi cu mine nu suntem în niciun caz experţi în medicină, dar dacă vă poate consola asta, noi putem susţine din toată inima vaccinarea. Este cu adevărat important”, a adăugat el.

Până în prezent, folosirea de vaccinuri a fost „genială”, a declarat el, estimând că în prezent „trebuie să-i convingem pe tineri că este cu adevărat important pentru ei să se vaccineze”.

Regina Elizabeth a II-a şi-a încurajat, marţi, compatrioţii să se vaccineze contra Covid-19, explicând că injecţia nu „i-a făcut rău” şi că trebuie să „ne gândim la ceilalţi”.

Suverana în vârstă de 94 de ani a declarat că s-a simţit „protejată” după ce a fost vaccinată, ca şi soţul ei, prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani.

Fiul ei cel mare şi moştenitorul, prinţul Charles, în vârstă de 72 de ani, care a contractat o formă uşoară de Covid-19 anul trecut, s-a vaccinat de asemenea, precum şi soţia sa, Camilla, 73 de ani.

Mai mult de 19 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 în Marea Britanie, unde campania de vaccinare a început în decembrie.

Obiectivul Guvernului este ca toţi adulţii să primească o doză de vaccin până la finalul lui iulie. Dacă majoritatea persoanelor acceptă să se vaccineze, în jur de 90%, unele minorităţi sunt mai mult reticente.

 

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …