Tuesday , February 27 2024

Prinţul Louis, fiul cel mic al ducilor de Cambridge, împlinește marţi vârsta de 1 an

Prinţul Louis de Cambridge, cel mai mic dintre cei trei copii ai ducelui şi ducesei de Cambridge, sărbătorește marţi prima sa aniversare, potrivit Press Association.

Prinţul Louis Arthur Charles a venit pe lume la 23 aprilie 2018, la ora locală 11:01 am, şi a cântărit la naştere 3,8 kilograme, scrie Agerpres.

În ordinea succesiunii la tron, el este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi al ducelui de Edinburgh, precum şi fratele mai mic al prinţului George şi al prinţesei Charlotte.

Louis şi-a făcut prima apariţie publică în braţele mamei sale, Kate, pe treptele maternităţii Lindo Wing, de la spitalul St Mary’s din Paddington, Londra, la doar câteva ore după naştere.

Prenumele Louis, pe care îl poartă şi prinţul George, a fost acordat în semn de omagiu pentru contele Mountbatten, unchi al prinţului consort Philip, asasinat de Armata Republicană Irlandeză (IRA).

William şi Kate au dat publicităţii imagini cu fiul lor la scurt timp după naştere – printre acesta se află o fotografie în care Louis, care avea doar o săptămână, este îmbrăţişat de surioara sa, Charlotte, la aniversarea de trei ani a acesteia.

În fotografie, Louis doarme adânc, iar Charlotte îl îmbrăţişează protector şi îl sărută pe frunte.

În imaginile de la botezul care a avut loc în luna iulie, Louis doarme adânc, pe când în fotografiile oficiale date publicităţii pentru a marca evenimentul este vioi şi zâmbitor.

În fotografiile publicate cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a prinţului Charles, în noiembrie, Louis, care pare să fi moştenit ochii căprui ai familiei Middleton din care face parte Kate, apar mai mulţi membri ai Casei Regale, printre care ducele şi ducesa de Sussex, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall.

În aceeaşi lună, cu ocazia unei vizite la Universitatea Leicester, Kate a mărturisit: ″Louis se face mare. Nu-mi vine să cred că are deja şapte luni. Se face băiat mare″⁣.

Cea mai recentă fotografie cu Louis a fost dată publicităţii acum patru luni şi îl înfăţişează alături de fratele, sora şi părinţii săi, pe domeniul Anmer Hall din Norfolk, cu ocazia şedinţei foto pentru cărţile poştale de Crăciun.

Kate a mărturisit în luna martie, cu ocazia unei vizite la un centru pentru copii, că Louis, pe atunci în vârstă de 11 luni, ″se plimbă de colo-colo″⁣ într-un premergător. “Vrea mereu să stea în picioare. Are un mic premergător şi se plimbă de colo-colo cu el”, a povestit ducesa unui alt părinte.

Vezi si

Tatăl lui Taylor Swift este acuzat că a lovit cu pumnul un fotograf

O anchetă a fost deschisă, marţi, în Australia după ce un fotograf s-a plâns că …