Thursday , March 23 2023

Prințul Harry și Meghan și-au botezat fetița la reședința lor din California. Lilibet are titlul de prințesă

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, fiica în vârstă de un an şi jumătate a prinţului Harry şi a lui Meghan Markle, a fost botezată săptămâna trecută, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al cuplului. Ceremonia a avut loc la casa soţilor Sussex din Montecito, California.

„Pot confirma că prinţesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de către arhiepiscopul Los Angeles-ului, reverendul John Taylor”, se arată în declaraţie. Potrivit Sky News, este prima dată când Lilibet este prezentată public ca prinţesă. Ea a primit titlul de prinţesă când bunicul ei, regele Charles III, a urcat la tron.

O sursă regală a confirmat că regele a fost informat cu privire la intenția lui Harry și Meghan de a folosi titlurile de prinț și de prințesă pentru copiii lor, spunând: „Conversațiile necesare au avut loc înainte de știrile de astăzi (despre botezul lui Lilibet).” Un reprezentant al lui Harry și al lui Meghan a sugerat că cei doi plănuiesc să folosească, de-acum încolo, titlurile de prinț și prințesă pentru copiii lor.

Invitații la botez au fost în principal membri ai familiei lui Meghan Markle și prieteni deja rezidenți în SUA.

O sursă apropiată ducilor, citată de People, a declarat că mama lui Meghan Markle, Doria Ragland, și Tyler Perry, nașul lui Lilibet Diana, s-au numărat printre aparițiile notabile la ceremonie.

Odată ce ceremonia s-a încheiat, participanții au petrecut după-amiaza mâncând și dansând, proaspăt botezată Lilibet bucurându-se, la rândul ei, de un dans cu fratele ei mai mare, Archie.

Lilibet s-a născut la 4 iunie 2021 în Santa Barbara, California. Ea a primit numele în onoarea reginei Elizabeth II, căreia i se spunea în familie, de mică, Lilibet, şi poartă al doilea nume al mamei prinţului Harry, Diana, care a murit la vârsta de 36 de ani în 1997, într-un accident de maşină la Paris.

Fiul lor cel mare Archie, născut în mai 2019, a fost botezat la Windsor.

Vezi si

Ce condiții pun Meghan și Harry pentru a participa la încoronarea Regelui Charles

Meghan Markle și Prințul Harry au primit invitația oficială la încoronarea Regelui Charles pe 6 …