Wednesday , February 8 2023

Prințul Harry, la cel mai scăzut nivel de popularitate în rândul britanicilor, după dezvăluirile din cartea sa, „Spare”

Popularitatea Prinţului Harry a scăzut la un nivel minim neatins vreodată în rândul publicului din Marea Britanie după o serie de declaraţii în legătură cu familia regală britanică care se regăsesc în volumul său de memorii, potrivit unui nou sondaj publicat luni, relatează dpa, informează Agerpres.

Aproape două treimi (64%) dintre britanici au o părere negativă despre prinţul Harry, în creştere de la 58% în luna mai, doar un sfert (26%) dintre britanici având o părere pozitivă despre ducele de Sussex, conform sondajului YouGov.

Rezultatele sondajului au fost publicate înaintea publicării volumului său de memorii, intitulat “Spare” (“Rezerva”), care urmează să apară marţi, în care povesteşte că fratele său mai mare William, moştenitorul tronului Marii Britanii, l-ar fi agresat fizic.

Potrivit sondajului, scorul de favorabilitate al prinţului Harry în rândul publicului britanic se află la un minim de -38, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, în timp ce soţia sa, Meghan, a înregistrat un scorul de favorabilite de -42.

În rândul tinerilor britanici cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, proporţia opiniilor pozitive şi negative în legătură cu fiul cel mic al regelui Charles al III-lea este egală (41%).

Sondajul YouGov a fost realizat în rândul a 1.693 de adulţi din Marea Britanie la sfârşitul săptămânii trecute.

Reacţiile din presa britanică alternează între neîncredere faţă de caracterul intim al unora dintre dezvăluirile făcute de Harry în volumul său de memorii, precum pierderea virginităţii şi consumul de droguri, şi indignare faţă de ceea ce este considerat un atac frontal la adresa familiei regale.

În special, dezvăluirile făcute de Harry despre faptul că ucis 25 de luptători talibani în timpul misiunilor sale militare din Afganistan au provocat un scandal uriaş în presa şi societatea britanică.

Vezi si

Roger Waters (Pink Floyd), invitat de Rusia să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să …