Friday , July 1 2022

Primele predicții pentru Oscar 2017. Cinci filme sunt deja favorite

fences

Dacă numai cinci filme ar fi nominalizate la Oscar 2017 în principala categorie a celebrelor premii, experții reuniți de casa de pariuri Gold Derby spun că acele filme ar fi „Manchester by the Sea”, „La La Land”, „Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, „Loving” și „Fences”, potrivit cinemagia.ro.
Dacă filmul „Fences” e considerat principalul favorit, „Manchester by the Sea” conduce patru alte categorii în cursa pentru Oscar, spun experții în predicții de la Gold Derby – cele mai sigure nume la o nominalizare sunt regizorul Kenneth Lonergan și actorii Casey Affleck (rol principal), Lucas Hedges (rol secundar) și Michelle Williams (rol secundar).
„Fences” adaptează piesa de teatru lansată pe Broadway în 1983 despre un fost jucător de baseball afro-american care acum face eforturi disperate să-și întrețină familia. Denzel Washington (foto) regizează și joacă rolul principal din film, iar Viola Davis e soția acestuia. Actrița a fost deja premiată în 2010 cu un trofeu Tony pentru modul în care a interpretat acest rol pe scena teatrului. Denzel Washington are deja în palmares două Oscaruri, pentru Glory (rol secundar, 1989) și Training Day (rol principal, 2001), fiind considerat al doilea favorit după Affleck în viziunea experților în predicții de la Gold Derby. Davis e dată ca principala favorită, după ce a mai fost de două ori nominalizată, imediat după ea fiind Ruth Negga („Loving”).
Cât privește „Manchester by the Sea”, regizorul Kenneth Lonergan e într-o cursă strânsă cu Ang Lee („Billy Lynn’s Long Halftime Walk”) pentru Oscar. Ar fi primul Oscar pentru regie al lui Lonergan sau al treilea pentru Lee, după „Brokeback Mountain” (2005) și „Life of Pi” (2012). „Manchester by the Sea” este o dramă de familie despre un bărbat care se întoarce acasă după moartea fratelui său. Michelle Williams ar putea lua în sfârșit Oscarul după ce a fost nominalizată de trei ori până acum – pentru „Brokeback Mountain” (rol secundar, 2005), „Blue Valentine” (rol principal, 2010) și „My Week with Marilyn” (rol principal, 2011).
Poate că așa arată în acest moment șansele filmelor la Oscar, dar să nu uităm că până în ianuarie inflamarea mediatică legată de trecutul lui Nate Parker, regizorul/actorul filmului „The Birth of a Nation”, ar putea fi dată uitării. Nate Parker a intrat în atenția presei pentru acuza de viol din 1999. Parker a fost achitat la acea vreme, dar controversa continuă să afecteze filmul. Un biopic despre Nat Turner, un sclav și predicator care a condus o revoltă în 1831, statul Virginia, a câștigat Premiulpublicului și Parele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Sundance. Fox Searchlight, de care se leagă multe premii Oscar, a cumpărat atunci drepturile de distribuție ale filmului pentru o sumă record de 17,5 milioane de dolari.
Dintre experții implicați în elaborarea primelor predicții la Oscar îi enumerăm pe Tariq Khan(Fox News), Anne Thompson (Indiewire), Christopher Rosen și Nicole Sperling (Entertainment Weekly), Susan Wloszczyna (RogetEbert.com), Brian Truitt (USA Today) etc.
Cât privește categoria „Film străin”, filmul nemțesc Toni Erdmann, turnat integral în România, prin Hi Film și producătorul executiv Ada Solomon este dat drept favorit, de către publicația Indie Wire, iar în plutonul celor cinci producții cu șanse la Oscar pentru Film străin se află și Sieranevada al lui Cristi Puiu.
digi24.ro

Vezi si

Cameron Diaz revine în cinema după 8 ani de pauză

Cameron Diaz revine pe micile ecrane alături de Jamie Foxx în filmul Back in Action. …