Wednesday , February 1 2023

Primele bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea, dezvăluite de Banca Angliei

Primele bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea, care a preluat tronul după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie, au fost dezvăluite marți de Banca Angliei și vor intra în circulație la jumătatea anului 2024 în Regatul Unit, relatează AFP.


“Portretul regelui va apărea pe modelele existente ale celor patru bancnote” de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline, “fără alte modificări” în designul acestora, a anunțat banca centrală într-un comunicat.
Imaginea lui Charles al III-lea va apărea în locul portretului mamei sale pe fața bancnotelor și în fereastra de securitate transparentă, potrivit imaginilor difuzate de Banca Angliei.
Portretul lui Charles este o gravură realizată pe baza unei fotografii “furnizate de familia regală în 2013”, iar imaginile, finalizate în ultimele luni, au fost autorizate de monarh, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Băncii Angliei.
Bancnotele din polimer – care au înlocuit treptat bancnotele din hârtie în Marea Britanie din 2016 – vor fi produse pe scară largă din prima jumătate a anului 2023 înainte de a intra în circulație anul următor.
Bancnotele cu chipul reginei Elisabeta a II-a vor continua să circule în paralel și vor fi retrase doar atunci când vor fi deteriorate pentru a “minimiza impactul asupra mediului înconjurător și cel financiar” al schimbării monarhului, urmând directivele Casei Regale, se precizează în comunicat.
Primele monede cu imaginea lui Charles al III-lea au intrat în circulație la începutul lunii decembrie și au apărut în oficiile poștale din toată țara.
Circa 27 de miliarde de monede cu efigia reginei Elisabeta a II-a se află în prezent în circulație în Marea Britanie: și acestea vor rămâne valabile și vor fi înlocuite doar atunci când vor fi deteriorate sau uzate. (Agerpres)

Vezi si

J.Lo, Oprah, Sharon Stone, Sofia Vergara, Kim Kardashian, la petrecerea Anastasiei Soare, „regina sprâncenelor de la Hollywood”

Românca Anastasia Soare, CEO și fondatoare a companiei de cosmetice Anastasia Beverly Hills, a organizat …