Monday , May 20 2024

Prima fabrica de sarmale din România, inaugurata la Gheorghieni

Prima fabric\ de sarmale din România a fost inaugurat\ vineri, la Gheorghieni, produsele urmând s\ ajung\ pe pia]\ s\pt\mâna viitoare.
Bajko Laszlo este un om de afaceri care lucreaz\ în domeniul privat din anul 1992 [i care a investit 130.000 de euro în construirea fabricii. Harghiteanul a transformat complet o construc]ie veche din ora[ [i, pe baza unui proiect realizat de o firm\ din Bucure[ti, a utilat spa]iul de produc]ie cu cele mai noi echipamente. Fabrica are acum [ase muncitoare, dar urmeaz\ s\ mai fie angajate înc\ opt persoane. Bajko Laszlo a declarat pentru AGERPRES c\ muncitoarele preg\tesc sarmale în varz\ murat\ dup\ o re]et\ secuiasc\, le fierb, le ambaleaz\ în mai multe moduri, dup\ care le congeleaz\ [i sunt gata pentru pia]\.
To]i cei prezen]i la inaugurarea fabricii au spus c\ sarmalele sunt delicioase [i sunt f\cute ‘ca la mama acas\’.
Omul de afaceri a dezv\luit c\ ideea i-a venit când [i-a dat seama c\ femeile sunt tot mai ocupate, iar prepararea sarmalelor necesit\ foarte mult timp.
‘Cine vrea s\ preg\teasc\ sarmale trebuie s\ se gândeasc\ din toamn\, când trebuie pus\ varza la murat. Apoi, tot procesul de preg\tire necesit\ destul de mult timp’, a spus Bajko Laszlo.
El sus]ine c\ fabrica sa este prima de acest gen din România.
‘{tiu c\ mai exist\ fabrici care fac sarmale în conserve, dar m-am interesat [i nu am aflat s\ mai fie o astfel de fabric\’, a spus omul de afaceri.
Pre]ul orientativ, la ie[irea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserol\ cu 8-9 sarmale.
Sarmalele de la Gheorghieni vor ie[i pe pia]\ s\pt\mâna viitoare, mai întâi în magazinele din Harghita dup\ care [i în alte jude]e ale ]\rii.

Vezi si

Sharon Stone și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se …