Saturday , June 22 2024

Prezentatorul TV britanic Michael Mosley, dispărut în timp ce era în vacanță în Grecia, a fost găsit mort

Prezentatorul TV Michael Mosley, dat dispărut miercuri de soția lui, a fost găsit mort. Medicul jurnalistul britanic se afla în vacanță pe insula grecească Symi, situată în apropierea insulei Rhodos.

Autoritățile elene au descoperit cadavrul într-o peșteră din Symi, a declarat duminică un oficial al poliției, citat de Sky News.

“A fost găsit în zona Ayia Marina”, a declarat duminică pentru The Guardian viceprimarul insulei, Nikitas Grillas. “Pot confirma că este el”, a spus oficialul.

Descoperirea a avut loc în cea de-a cincea zi a unei operaţiuni masive aeriene, terestre şi maritime pentru a-l găsi pe editorialistul şi realizatorul de emisiuni celebre în domeniul sănătăţii.

În vârstă de 67 de ani, de profesie medic şi susţinător al unei vieţi sănătoase, Michael Mosley avea emisiuni la televiziune în care oferea sfaturi despre somn şi dietă. El a fost văzut ultima dată miercuri la ora locală 13:30.

Michael Mosley a dispărut după ce a spus că pleacă să se plimbe, pe o temperatură caniculară, pe o potecă de pe coasta stâncoasă de pe plaja Agios Nikolaos care ducea până în satul Pedi. El nu avea la el telefonul mobil, ceea ce a îngreunat eforturile de localizare.

Poliţia, pompierii, paza de coastă şi voluntarii au efectuat căutări în interiorul şi în afara insulei din estul Mării Egee, asistaţi de un elicopter, drone şi câini de salvare. Sâmbătă, căutările poliţiei s-au îndreptat către o altă zonă stâncoasă, între Pedi şi plaja Agia Marina, după ce o înregistrare video l-a arătat pe Mosley mergând mai departe prin satul Pedi.

Symi, care face parte din lanţul de insule Dodecaneze, are o lungime de aproximativ 16 km şi are 2.500 de locuitori. Plajele sale îndepărtate erau vineri pline de oameni care se bronzau.

Mosley a apărut în emisiuni precum seria BBC Trust Me, I’m a Doctor, The One Show de la BBC şi This Morning de la ITV.

Vezi si

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul Donald Sutherland, protagonistul unor filme precum „Jocurile foamei” și „Animal House”, a murit la …